ЮНИ 19 Новини | ЗвездиОбнови

Алисия Викандер - северното сияние

0 коментара0/5

Актрисата Алисия Викандер детронира холивудските секссимволи с интелигентността си

Алисия Викандер - северното сияние
 © © Guliver / Getty, © БГНЕС /ЕРА

Алисия Викандер не е момичето от Швеция, поне не е онзи стереотип, който мнозина очакват от една стокхолмска жена – руса и дива.

Алисия Викандер се отличава с друго – меко, изящно излъчване, аристократична сексуалност, нежност и впечатляващ интелект, без да бъде феминизиран толкова от Холивуд, че да я превърне в цинична мъжемелачка.

За Майкъл Фасбендер, нейният любим мъж от края на 2014 г., тя е просто съвършена, чак плашеща. Първата им среща е по време на снимките на филма „Светлина между океани“, а според Алисия са танцували по-рано на кинофестивал в Канада. В мига, в който видял Викандер, той казал на режисьора, че нещо го северното сияние звезди плаши в това момиче.

Майкъл Фасбендер, Алисия Викандер

Мисля, че се пристрастих към тази смела актриса. Бе толкова здравословно за мен да отивам рано сутрин на снимачната площадка с желание за работа и да я видя. Още повече, че не можехме да се раздалечим много един от друг на този остров в Нова Зеландия“, разказва актьорът.

По време на снимките двамата се разхождат заедно, организират си пикник, сърфират. Цялата атмосфера била толкова романтична, че нямало как да не бъдат пленени един от друг. Така е и до днес, макар да бродеха слухове, че са разделени. А и в крайна сметка ирландецът е перфектната й „шведска“ половинка – поне изглежда викингски и се държи толкова покровителствено и влюбено, колкото изисква мъжкото достойнство, а не позата.

Алисия иска именно това – романтика, но дозирана, любов, но истинска. Причината, като учебник по психоанализа, се корени в детството й. Още ненавършила 5 месеца, нейните родители – актриса и психиатър, се разделят.

Животът й преминава в постоянно балансиране на привързаността й към нейната майка и любовта към баща й и нейните пет братя и сестри. Така изгражда концепцията си за любовта:

„Моите родители са се развели, когато съм била бебе, малко след това баща ми щастливо се жени за четвъртата си съпруга. Затова бракът за мен никога не е представлявал нещо значимо. Смятам, че много по-важни са романтичните отношения“, заявява тя.

Майкъл Фасбендер, Алисия Викандер

Майкъл, поне засега, намира начин да засвидетелства любовта си така, че тя да се чувства наистина защитена. Това пък й дава възможността да изгражда въздействащи кинообрази и да се превърне за кратко в една от най-търсените млади актриси – и то в драматични роли. Толкова й отиват, нищо че Холивуд й връчи и кинжала на Лара Крофт.

Ще очакваме да видим как детронира Анджелина Джоли. Поне в това са сигурни кинокритиците, но очакват бързо да излезе от образа на екшън героиня, за да се върне в образите на жените, които могат да преобразят света не с меч, а с интелигентността си.

Алисия Викандер

Европейски драми като „Ана Каренина“, „Кралска афера“, „Момичето от Дания“, за последния филм получи заслужен „Оскар“, сякаш са създавани за актриса като нея. Калила е тялото и волята си, след като години наред се занимава с балет най-грациозното, но и най-зловещото изкуство. Но претърпява сериозни травми и операции и се отказва.

Признава обаче, че балетът й е помогнал да се спаси от неувереността си, тревожността и тъгата.

В крайна сметка балетът се превърна в истинско лекарство против стреса, който аз изпитвах дълги години. Прекарвах много часове насаме със себе си, в трико, пред огледалото, откровено нехаресвайки се. Разводът на родителите ми беше тежко изпитание за мен – малкото дете не разбира защо трябва да избира между майка си и баща си и да бъде с тях поотделно. Бях в ступор. В един момент натрупаният стрес започна да излиза чрез болка и пот – в танц“, споделя откровено преживените драми Викандер и обяснява отново със стреса и балета леката дистанцираност и хлад, които излъчва.

За кратко, след като има няколко опита в киното, решава да подсигури живота си като учи право. Няколко седмици по-късно обаче получава една от първите си значими  роли в популярен шведски сериал. След това Холивуд просто я грабва. А Алисия все още не може да повярва:

Все още се чувствам новак в това, което правя, всички тези филми ми се струват като вълшебни съвпадения. Не можете да си представите колко пъти съм се ощипвала, за да се убедя, че нищо от това не е сън“, скромно се усмихва шведката. Дори не е суетна, а това е още по-очарователно.

 

Стилът на Алисия Викандер>>>

Стилът на Алисия Викандер

 

Предпочита небрежния си стил, когато пътува, взима със себе си един малък сак, но знае, че когато е на червения килим се налага да бъде различна. Когато за първи път й предложили да избере от три рокли, просто щяла да се разплаче. Но Викандер обича да излиза от зоната си на комфорт и дори и никога да не се превърне в модна икона, ще изпълни всичко, което трябва – толкова е дисциплинирана и работлива. Но и заради това всеки иска да има парченце от нея, да бъде с любимото бижу навсякъде. Засега Алисия успява да не се пръска на парчета и да запази леденото спокойствие на северното си сияние.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Алисия Викандер - северното сияние".

Още от "Звезди"

Ким Кардашиян - продава семейството си за пари

Ким Кардашиян - продава семейството си за пари

Ким Кардашиян не е завършила някой престижен университет, няма таланти в каквато и да е сфера, но едно е сигурно – има изключителен бизнес нюх.

Guliver / Getty, © БГНЕС /ЕРА

Алисия Викандер - колко струва да си „новата Анджелина“

Новата шведска звезда Алисия Викандер в Холивуд калява волята си с балета и слага маската на хладна премереност, за да преодолее много горчивина и разочарования и да стигне до хитови роли, успявайки да измести дори Анджелина Джоли.

Сн.: Guliver / Getty

Прокобата на звездите

Те имат всичко – слава, пари, любовта и обожанието на милиони фенове по света. Блясъкът обаче невинаги носи само радост. Често цената на успеха е твърде висока и твърде болезнена.