МАР 18 Новини | ЗдравеОбнови

Спанакът регулира кръвното налягане

0 коментара0/5

За по-бързо възстановяване на здравето и физическите сили е необходимо спанакът да присъства повече на трапезата и в храненето.

Спанакът регулира кръвното налягане
 © Сн.: iStock.com

С консумирането на спанак се предотвратява развитието на канцерогените клетки. Необохдимо е зеленият зеленчук да присъства в ежедневното ни меню.

Спанакът, зелето, марулята и кейлът имат антиоксиданто действие.

Според американския институт за изследване на рака тези зеленчуци предотвратяват развитието на рака на гърлото, устната кухиня, рака на гърдата и на белия дроб.

Спанакът трябва да се консумира и заради витамин К, който е особено важен за подържането на здравето на костите. Този витамин влияе и на косата и на ноктите.

Също така трябва да се знае, че този зеленчук има три съставки - калий, магнезия и фолна киселина, които помагат за кръвното налягане. Тези съставки регулират и неутрализират ензимите, които повишават кръвното налягане, казват учените.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Спанакът регулира кръвното налягане".

Още от "Здраве"

Почина човекът, който даде на новородените правото на личност

Почина човекът, който даде на новородените правото на личност

Томас Бери Бразелтън, американският педиатър, чиято научна и практическа дейност създаде школа в целия свят, почина на 99-годишна възраст, съобщи в четвъртък „Ню Йорк Таймс“.

Доказаха неоспоримата вреда от наднорменото тегло

Доказаха неоспоримата вреда от наднорменото тегло

Учени от Глазгоуския университет доказаха несъстоятелността на предположението, че наднорменото тегло не увеличавало риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет и дори можело да бъде полезно за здравето.

Бутилираната вода на водещи марки замърсена с пластмаси

Бутилираната вода на водещи марки замърсена с пластмаси

Продуктите на водещите световни марки бутилирана вода са замърсени с малки пластмасови частици, които вероятно се появяват по време на процеса на опаковане. Това са резултатите от проучване, проведено в девет страни, чиито резултати бяха публикувани.