ЮНИ 22 Новини | ЗдравеОбнови

Спанакът регулира кръвното налягане

0 коментара0/5

За по-бързо възстановяване на здравето и физическите сили е необходимо спанакът да присъства повече на трапезата и в храненето.

Спанакът регулира кръвното налягане
 © Сн.: iStock.com

С консумирането на спанак се предотвратява развитието на канцерогените клетки. Необохдимо е зеленият зеленчук да присъства в ежедневното ни меню.

Спанакът, зелето, марулята и кейлът имат антиоксиданто действие.

Според американския институт за изследване на рака тези зеленчуци предотвратяват развитието на рака на гърлото, устната кухиня, рака на гърдата и на белия дроб.

Спанакът трябва да се консумира и заради витамин К, който е особено важен за подържането на здравето на костите. Този витамин влияе и на косата и на ноктите.

Също така трябва да се знае, че този зеленчук има три съставки - калий, магнезия и фолна киселина, които помагат за кръвното налягане. Тези съставки регулират и неутрализират ензимите, които повишават кръвното налягане, казват учените.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Спанакът регулира кръвното налягане".

Още от "Здраве"

Как да се храним, за да облекчим менструалните болки?

Как да се храним, за да облекчим менструалните болки?

Голяма част от жените имат болки преди и в началото на месечния си цикъл. Често болката пречи на ежедневието и се отразява неприятно на свободното време. Ако сте от хората, които не искат да третират проблема с медикаменти, опитайте да промените храненето и да видите дали това ви помага.

Учени: Причините за мигрената се крият в кръвоносната система

Учени: Причините за мигрената се крият в кръвоносната система

Според учени причините за мигрената се крият в кръвоносната система....

Канелата защитава организма от затлъстяване

Канелата защитава организма от затлъстяване

Консумацията на канела може да защити организма от затлъстяване, диабет и инсулинова недостатъчност. Това заявиха учени от САЩ и Турция на среща на Американската кардиологична асоциация в Минеаполис.