МАР 18 Новини | ЗдравеОбнови

Женските мускули се уморяват по-малко

От 0 коментара0/5

Мъжете са по-силни физически от жените, но жените имат по-висока мускулна издържливост, установиха учени, цитирани от meddaily.ru.

Женските мускули се уморяват по-малко
 © Архив

Както показват опитите с една група мускули, жените се уморяват по-малко след динамично натоварване, отколкото мъжете на същата възраст и със същата физическа подготовка, пише Xinhua.

Но изометричните тестове (статични натоварвания) показват, че жените са много по-слаби от мъжете.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 5 неща, които мускулите ви искат да ви кажат >>>

„Проведохме изследване с участието на осем мъже и девет жени. Те трябваше да сгъват крака си максимално бързо 200 пъти. Фиксирахме скоростта, силата и момента на силата на движението, както и електрическата активност на мускулите. Оказа се, че в самото начало мъжете бяха по-бързи и по-силни, но те твърде бързо се уморяваха в сравнение с жените”, разказва Брайан Далтън от Университета на Британска Колумбия.

Ученият прави уговорката, че изводите са верни само за една мускулна група. Известно е от проведени по-рано изследвания, че бегачите мъже, които участват в бягане по пресечена местност в свободно темпо или в състезание, преминават трасето по-бързо от жените. Но жените се уморяват по-малко. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Женските мускули се уморяват по-малко".

Още от "Здраве"

Почина човекът, който даде на новородените правото на личност

Почина човекът, който даде на новородените правото на личност

Томас Бери Бразелтън, американският педиатър, чиято научна и практическа дейност създаде школа в целия свят, почина на 99-годишна възраст, съобщи в четвъртък „Ню Йорк Таймс“.

Доказаха неоспоримата вреда от наднорменото тегло

Доказаха неоспоримата вреда от наднорменото тегло

Учени от Глазгоуския университет доказаха несъстоятелността на предположението, че наднорменото тегло не увеличавало риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет и дори можело да бъде полезно за здравето.

Бутилираната вода на водещи марки замърсена с пластмаси

Бутилираната вода на водещи марки замърсена с пластмаси

Продуктите на водещите световни марки бутилирана вода са замърсени с малки пластмасови частици, които вероятно се появяват по време на процеса на опаковане. Това са резултатите от проучване, проведено в девет страни, чиито резултати бяха публикувани.