МАР 18 Новини | ЗдравеОбнови

Гладуването увеличава растежа на косата

От 0 коментара0/5

Бразилски учени доказаха, че гладуването предизвиква интензивен растеж на косата. Изследването е описано кратко от портала EurekAlert и е публикувано в списание Cell Reports.

Гладуването увеличава растежа на косата
 © Архив

Взаимовръзката е доказана на основата на наблюдения върху две групи мишки. Едната група гризачи е била поставена при условия на значително по-малко храна, другата е използвана за контролна група и се е хранила обичайно за такива случаи.

За половин година мишките, които употребявали 60% от нормалните за тях порции, олекнали два пъти, увеличили дебелината на кожата, увеличила се плътността и дължината на косъма. Увеличила се и общата дължина на кръвоносните съдове в кожата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 5 съвета за бърз растеж на косата >>>

Учените предполагат, че толкова сериозни изменения са резултат от адаптацията на мишките към новия режим на хранене. Гризачите започнали да губят по-малко топлина за поддържане на постоянна температура на тялото, което довело до увеличаване на космената покривка на тялото.

Според бразилските учени резултатите се отнасят и за хората. /БГНЕС, РИА-Новости /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Гладуването увеличава растежа на косата".

Още от "Здраве"

Почина човекът, който даде на новородените правото на личност

Почина човекът, който даде на новородените правото на личност

Томас Бери Бразелтън, американският педиатър, чиято научна и практическа дейност създаде школа в целия свят, почина на 99-годишна възраст, съобщи в четвъртък „Ню Йорк Таймс“.

Доказаха неоспоримата вреда от наднорменото тегло

Доказаха неоспоримата вреда от наднорменото тегло

Учени от Глазгоуския университет доказаха несъстоятелността на предположението, че наднорменото тегло не увеличавало риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет и дори можело да бъде полезно за здравето.

Бутилираната вода на водещи марки замърсена с пластмаси

Бутилираната вода на водещи марки замърсена с пластмаси

Продуктите на водещите световни марки бутилирана вода са замърсени с малки пластмасови частици, които вероятно се появяват по време на процеса на опаковане. Това са резултатите от проучване, проведено в девет страни, чиито резултати бяха публикувани.