ЮЛИ 16 Новини | СвятОбнови

Тръмп към Русия: Ракетите към Сирия идват

От 0 коментара0/5

„Ракетите идват”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп като отговор на предполагаемата химическа атака в Дума и предупреждение към Русия заради подкрепата й на режима на Асад.

Тръмп към Русия: Ракетите към Сирия идват
 © БГНЕС

„Русия заяви, че ще свали всяка ракета, насочена към Сирия. Приготви се Русия, защото те ще идват и ще бъдат нови и „умни”. Вие не трябваше да бъдете партньори с убиващо с газ животно, което изпитва наслада от убийствата”, пише Тръмп в Туитър.

Кремъл от своя страна отговори, че подобно нападение може да е планувано, за да унищожи ценни улики за предполагаемата химическа атака, която според Русия е поредната „провокация”, която да защити намесата на Запада в района.

„Дали цялата идея не е бързо да се премахнат следите от провокацията, така че международните инспектори да нямат доказателства за намесата? ”попита говорителката на външното министерство Мария Захарова във Фейсбук.

Малко по-късно Тръмп написа в Туитър:

„Няма причина за това. Русия се нуждае от нас, за да подпомогне собствената си икономика. За нас е много лесно да го направим, ако всички нации се обединим, за да работим заедно. Спрете с надпреварата във въоръжаване?”

Преди това американският президент написа:

„Толкова много фалшиви новини за това, което се случва в Белия дом. Много спокойно и пресметнато, с голям фокус върху честната търговия с Китай, предстоящата среща със севернокорейският лидер и, разбира се, ужасяващото нападение с газ в Сирия”. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Тръмп към Русия: Ракетите към Сирия идват".

Още от "Свят"

Разбиха българска мрежа за проституция в Страсбург

Разбиха българска мрежа за проституция в Страсбург

Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в началото на юли в рамките на операция срещу разбиване на мрежа за проституция

Жена, катереща се по Статуята на свободата, предизвика евакуация на острова

Жена, катереща се по Статуята на свободата, предизвика евакуация на острова

Туристите на Острова на свободата в Ню Йорк бяха евакуирани, по време на тричасовата операция,

Индия е най-опасната държава за жените в света! Кои са останалите?

Индия е най-опасната държава за жените в света! Кои са останалите?

Индия е най-опасната държава за жените в света.