ЮЛИ 16 Новини | СвятОбнови

Разбиха българска мрежа за проституция в Страсбург

0 коментара0/5

Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в началото на юли в рамките на операция срещу разбиване на мрежа за проституция

Разбиха българска мрежа за проституция в Страсбург

Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в началото на юли в рамките на операция срещу разбиване на мрежа за проституция в Източна Франция, по-конкретно в Страсбург и Анси.

Престъпниците са принуждавали десетки български жени да проституират за тях.

Петима от сводниците са задържани в България, а други трима – в Германия с европейска заповед. В най-скоро време те трябва да бъдат предадени на Франция.

Двама от сводниците са задържани в Анси по обвинения в сводничество, пране на пари и организирана престъпност. Те могат да получат 20 години затвор.

На младите жени от България им е обещана работа във Франция. Те са били настанени в Германия, но са готвени за проститутки в Страсбург. По-голямата част от изкарваните от тях пари са отивали за сводниците, които са били в България, но често са идвали във Франция и Германия, за да контролират жертвите си.

Разследването започва в Страсбург през 2015 г. след информация от френското посолство в София.

В него участват главната прокуратура на България, прокуратурата на Германия. Извършени са проверки на над 20 жилища в София, Плевен, Бургас, както и на няколко апартамента в Германия и Франция.

Жените, които са били принуждавани със сила да проституират, сега се настанени в специални места и им се оказва подкрепа от неправителствени организации.

Разследването продължава и в момента, за да се открият още съучастници. /АФП

Още от "Свят"

Жена, катереща се по Статуята на свободата, предизвика евакуация на острова

Жена, катереща се по Статуята на свободата, предизвика евакуация на острова

Туристите на Острова на свободата в Ню Йорк бяха евакуирани, по време на тричасовата операция,

Индия е най-опасната държава за жените в света! Кои са останалите?

Индия е най-опасната държава за жените в света! Кои са останалите?

Индия е най-опасната държава за жените в света.

Искат да уволнят собственика на "Фейсбук"

Искат да уволнят собственика на "Фейсбук"

Големите инвеститори във "Фейсбук" (Facebook), които владеят общо акции на компанията за 3 милиарда долара, искат да постигнат уволнението на основателя на компанията Марк Зукърбърг и да го лишат от власт в компанията, пише BusinessInsider.