АПР 21 Новини | СвятОбнови

Москва пита: Къде са домашните любимци на Скрипал

От 0 коментара0/5

Крахът в дипломатическите взаимоотношения между Русия и Великобритания след отравянето на Сергей Скрипал достигна нови неочаквани обрати

Москва пита: Къде са домашните любимци на Скрипал
 © Сн.: iStock.com

Крахът в дипломатическите взаимоотношения между Русия и Великобритания след отравянето на Сергей Скрипал достигна нови неочаквани обрати. Това се случи, след като Москва се оплака от липса на информация за домашните любимци на бившия шпионин.

 

Говорителят на външното министерство на Русия - Мария Захарова, заяви, че състоянието и местонахождението на домашните животни на Скрипал може да помогне за разкриването на отравянето му. Тъй като могат да предоставят нови улики на разследващите.

„Ние имаме достоверна информация, че Скрипал са имали домашни любимци в къщата си”, съобщи Захарова по време на брифинг.

„Това е пряко свързано със случая, особено ако говорим за атака с химическо оръжие. Има доста улики, че отравянето им се е случило в дома им”, допълни тя.

„Къде са животните и в какво състояние са? Защо британската страна още не е споменала нищо за тях? Говорим за живи същества и ако се използват токсични агенти тези същества вероятно са страдали”, заяви Захарова.

Предишният ден племенницата на Скрипалови е обяснила, че в къщата им е имало морски свинчета и няколко котки. Тя отхвърля идеята бившият шпионин и дъщеря му да са били отровени в къщата им, тъй като животните също е щяло да бъдат засегнати.

Лондон обвини Москва, че стои зад опита за убийство, но Русия яростно отрича. От своя страна руските власти обвиняват Великобритания и САЩ, че са организирали атаката.

Повече от 150 руски дипломати бяха изгонени от САЩ, ЕС и НАТО и други страни, като превантивна мярка срещу Русия. /АФП

Още от "Свят"

Диджеят Avicii почина на 28 години

Диджеят Avicii почина на 28 години

На 28 г. почина един от най-известните диджеи в света Авичи.

Големият бариерен риф умира

Големият бариерен риф умира

Големият бариерен риф страда от "катастрофално измиране на коралите" вследствие на продължителната гореща вълна през 2016 г., се съобщава в доклад.

Съучастник в убийство се опитва да съживи жертвата около час

Съучастник в убийство се опитва да съживи жертвата около час

Човек, обвинен в убийството на бавачка в Лондон, заяви, че се е опитал да съживи мъртвата жена преди да изгори тялото й.