МАР 18 Новини | СвятОбнови

Китай посреща годината на Жълтото земно куче

0 коментара0/5

Днес Китай посреща своята Нова година – 4716 по лунния календар. Според китайския зодиак 2018-а ще мине под знака на Жълтото земно куче.

Китай посреща годината на Жълтото земно куче

Празникът е известен като Пролетен фестивал на Китай. Той е един от най-важните в страната. През 40-те празнични дни стотици милиони жители на Китай ще прекосят страната със самолет, влак или автомобил, за да бъдат с близките си.

По григорианския календар датата на китайската нова година е различна всяка година, но винаги е между 21 януари и 20 февруари.

2018 - година на земното куче >>>

Началото на лунната година бележи подготовката за земеделската работа, когато природата постепенно започва да се възражда. Това е било особено ценено, когато повечето жители на страната са били фермери. Към днешна дата 55% от населението е градско.

Всяка една година минава под знака на определено животно, представител на 12-членния зодиак. Тази традиция води началото си от векове с легендата, според която Буда поканил при себе си всички животни, за да отпразнуват Нова година. Почели го обаче само 12 вида. Така всяко едно от тях си спечелило своя година, а хората, родени през нея, носят чертите на характера на съответното животно.

Китайски хороскоп за 2018 - година на Кучето >>>

Година на Земното куче настъпва със своя консерватизъм и вероятно ще бъде белязана от конфликти, финансови проблеми и природни бедствия, вещаят астролози Празненствата преминават с пищни червени дрехи и богато украсени домове. Червеният цвят е символ на огъня, който прогонва лошия късмет. Задължителни са фойерверките, а на децата се дават „щастливи пари“ в червени пликове.

 

Още за: Китай

Още от "Свят"

Румънски гражданин не успя да докаже, че е жив

Румънски гражданин не успя да докаже, че е жив

Румънски гражданин загуби дело в местен съд и не успя да докаже, че е жив.

Японка, подложена на насилие и глад от баба си и дядо си, стигнала до 17 кг.

Японка, подложена на насилие и глад от баба си и дядо си, стигнала до 17 кг.

Японка, която била подложена на физическо насилие от баба си и дядо си, при които живеела, публикувала снимки...

В Техеран арестуваха 29 жени заради свалени забрадки

В Техеран арестуваха 29 жени заради свалени забрадки

В Техеран полицаи арестуваха 29 жени за това, че се появили на публично място със свалени забрадки