МАР 18 Новини | Тема на седмицатаОбнови

Какво ви действа терапевтично?

3 коментара0/5

Влизате ли в ролята на свой личен психотерапевт? Всеки има своята тайна стратегия как да осигури спокойствие за духа и тялото си.

Какво ви действа терапевтично?

Тайната на спокойствието за всеки е различна. Ако едни предпочитат активната почивка, която ги кара да се чувстват безкрайно щастливи, то други предпочитат домашната идилия, за да са в хармония със себе си.

Трети пък са фенове на ръкоделието, което едновременно ги зарежда емоционално и ги успокоява. Един час плетене, апликиране, лепене на какво ли не, работа с ножици, пистолети за силикон, четки и бои, отвертки и всякакви други инструменти и материали са една от най-добрите терапии. Ако ви се отдава, разбира се. Защото в противен случай ръкоделието може да бъде едно от най-изнервящите за вас занимания.

Направи си сам >>>

Четеенто на книги също попада сред топ заниманията, които действат терапевтично. Светът на книгите ви поглъща и забравяте за всичките си тревоги и проблеми, като така изчиствате съзнанието си и подобрявате настроението си.

Йогата е също нещо, което може да помогне в това отношение. Всякакви други спортове също имат терапевтично действие - тичане, колоездене, плуване и всичко, което ви допада.

А какво ще кажете за градинарството? Ако сте почитатели на цветята и се грижите за много сакции у дома или в градината, то навярно един час, прекаран в поливане, торене, плевене и пощене на сухи листа и цветове ви се отразява като СПА почивка.

А като споменахме СПА, това също е идеален начин да релаксирате.

Чаша кафе или мляко с какао, хамак сред природата, разходка по плажа, пускане на хвърчило с децата или други игри с тях, грижите за домашните любимци, кулинарстване също се връзват в представата за терапевтични занимания.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  • А какво ви действа терапевтично на вас?

Още за: терапия

3 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar13.09.2017, 17:02 ч.

Четенето и слушането на любима музика.

Виж всички коментари за "Какво ви действа терапевтично?".

Още от "Тема на седмицата"

Какво (не) знаем за кучетата

Какво (не) знаем за кучетата

Кучетата са ревниви и още факти, които (не) знаете за най-добрия приятел на човека...

8 март изпитание за мъжете

8 март изпитание за мъжете

„Добре им беше на мъжете в миналите векове. Никакъв 8 март нямаше....

Лекарства, хомеопатия или билки?

Лекарства, хомеопатия или билки?

Как се предпазвате от заболявания? И как се лекувате, когато се разболеете?