ЮЛИ 16 Новини | МедииОбнови

По вълните на модата

0 коментара0/5

Сестрите Шехтови – чаровни, секси и щастливи, в едно ексклузивно интервю само пред Harper's Bazaar.

Боряна е с: Риза, елек и пола Red Valentino от Trend Box. Боти Valentino от PAP.  Анна е с: Топ Givenchy от Dress Code. Панталон Dromе от [k]oncept 7. Обици Folli Follie. Сандали Calvin Klein от Collective.
Боряна е с: Риза, елек и пола Red Valentino от Trend Box. Боти Valentino от PAP.
Анна е с: Топ Givenchy от Dress Code. Панталон Dromе от [k]oncept 7. Обици Folli Follie. Сандали Calvin Klein от Collective.

 

Еднакви, но и различни. Красиви, но и интелигентни. Модели, но и майки. Сестрите Шехтови – чаровни, секси и щастливи, в едно ексклузивно интервю само пред Harper‘s Bazaar. Вярвайки, че модата е магия, Bazaar ги предизвика и след години медийно затъмнение те долетяха специално от Дубай, за да застанат отново пред обектива и да докажат, че един истински модел си остава такъв завинаги – независимо дали е на подиума или дефилира по изпълнения с житейски предизвикателства и щастие път на майчинството. Цялото интервю ви очаква в брой юли-август, който вече е на пазара.

 

брой юли-август

 

От Евгения Александрова
Фотограф: Костадин Кръстев-Коко
Редактор мода: Константин Стойнов


Живееш в Дубай. Една от най-бързо развиващите се страни в света. Каква е разликата в модния почерк между жените там и тези в Европа?

Боряна Шехтова: Дубай е красиво място, диапазонът от култури е толкова широк, че е цяло приключение да наблюдаваш ежедневно тези религиозни и модни различия. Между жените в Дубай и тези в Европа съществуват не само географски, а и религиозни и културни разлики. В една мюсюлманска страна религията играе огромна роля и хората се възпитават различно, както и живеят според други представи за морал. Не е възможно да се наложат модните норми и тенденции от Европа с тази лекота, която ние възприемаме за нормална. На фона на бурките и дългите рокли, които прикриват всичко в жената освен очите, съвременната мода изглежда предизвикателно, дори скандално. В Арабския свят една модерна жена залага предимно на тежък грим, подчертани очи и вежди, обувки, чанти и бижута. Но модата и стайлингът истински ги вълнуват. Не е случайно, че няма топбранд без бутик в Дубай! Но и под този крайно консервативен вид може да се усети красивата жена със стил, самочувствие и визия за себе си.

 

Боряна е с: Бански La Perla. Обици архив.

Боряна е с: Бански La Perla. Обици архив.

 

Кое според теб прави една жена красива и важно ли е тя да е такава?

Б.Ш.: Женската красота е субективно понятие, за някого определен тип жена е красива, за друг не. Няма дефиниция - кое точно? Но в стремежа ни да изпълним идеала за съвършена красота не бива да забравяме, че красивата жена е обичана, щастлива и удовлетворена, само тогава тя ще успее да излъчва красота.

Какви са днешните предизвикателства пред една успяла майка?

Б.Ш.: Аз мисля, че за всяка майка голямото предизвикателство е да съумее да възпита и изгради децата си като качествени и достойни личности. В света на неограничените предложения и възможности е наистина трудно да успееш да научиш детето си кое е ценно, кое е необходимо и кое е важно в живота и да прави разликата. Опитвам се да науча децата си, че това, което получават, е в резултат на много труд и усилия. За мен е важно да осъзнаят, че никой не получава нищо наготово.

„Красивата жена е обичана, щастлива и удовлетворена, само тогава тя ще успее да излъчва красота“

 

Боряна е с: Рокля Tom Ford. Анна е с: Бански Calzedonia.  Коса: Николай Тонев. Грим: Марина Младенова. Асистент-грим: Росина Георгиева.

Боряна е с: Рокля Tom Ford.
Анна е с: Бански Calzedonia.
Коса: Николай Тонев. Грим: Марина Младенова. Асистент-грим: Росина Георгиева.

 

Кога откри, че модният подиум те привлича?

Анна Шехтова: Случи си спонтанно, след като бях избрана да участвам в телевизионна реклама. Аз самата не съм се стремяла към модния подиум. Последваха различни участия в ревюта, снимки, роли във филми. Веднъж попадайки в тази среда, трудно можеш да се откажеш. Модният бранш е омагьосващ - изпълнен с блясък, емоции, срещи и запознанства с различни хора, стремежи към различни изяви. Модата е магия, едно огромно вълнуващо предизвикателство, стимул за търсене на нови хоризонти. Именно заради това мисля, че преориентирането ми към фотографията беше нещо естествено, една следваща част от цялата пленяваща магия. Винаги съм обичала фотографията и самия процес на снимане. Фотосесиите ми доставят голямо удоволствие. Усещането да влезеш в роля за кратко е пленяващо. От другата страна - в ролята на фотограф, получавам удовлетворението като творец да измислям и създам по мой начин, да представям обекта през моя поглед и разбиране. Този съзидателен процес задоволява страстта ми да творя. Когато работя като фотограф, вълнението и вдъхновението ме оставят без дъх, никога не мисля за почивка.

 

Анна e със: Сако Louis Vuitton. Боксер Julimex от Bra Clinic. Боти Valentino от PAP.

Анна e със: Сако Louis Vuitton. Боксер Julimex от Bra Clinic. Боти Valentino от PAP.

 

Какво те вдъхновява за фотографиите ти? Кой е перфектният кадър според теб?

А.Ш.: Първата снимка, която направих, остана дълбоко в сърцето ми, беше на дъщеря ми Никол. Тя беше все още много малка, но с такова естествено поведение и усет за позиране, притежаваше това толкова важно за пред камерата спокойствие и увереност.  Тази снимка, породена от огромна любов, провокира у мен чувството на удовлетворение и желание да се отдам изцяло на това голямо изкуство - фотографията. Децата ми са моето огромно вдъхновение, провокират най-силни емоции, които  пораждат този креативизъм, толкова важен за всеки творец. Пътуванията и срещите с различни хора също са източник на вдъхновение и нови свежи идеи.

Коя роля - на модел, актриса, фотограф или майка - описва най-добре твоя характер?

А.Ш.: Ролята на майка е най-естествената и най-отговорната. Семейството ми е голямото ми щастие и ми дава любов и баланс, които са движещата сила в моя живот. В същия момент ролята на модел и през последните години на фотограф ми носят личностно удовлетворение и правят завършен и пълноценен образа ми.

„Първата снимка, която направих, остана дълбоко в сърцето ми, беше на дъщеря ми Никол“

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "По вълните на модата".

Още от "Медии"

СЕМ: Не е необходимо приемането на отделен Закон за българския език

СЕМ: Не е необходимо приемането на отделен Закон за българския език

Не е необходимо приемането на отделен Закон за българския език – това е становището на СЕМ