АПР 21 Новини | ЛюбопитноОбнови

Топла седмица, на места ще превали и прегърми

От 0 коментара0/5

През почивните дни ще остане сравнително топло, макар че дневните температури слабо ще се понижат, на места ще има и краткотрайни валежи и гръмотевици.

Топла седмица, на места ще превали и прегърми
 © Сн.: iStock.com

В първия почивен ден ще има разкъсана облачност, следобед на места в Западна България и планинските райони е възможно да превали краткотрайно и да прегърми. Температурите остават високи – около 23-25 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево, без валежи. Дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат около 20-23 градуса, на места в Северозападна България около 25 градуса.

В понеделник остава с разкъсана облачност, валежи са слабо вероятни, а дневните температури ще бъдат около 22-24 градуса.

Във вторник ще вали в повечето райони от страната, на места ще има и гръмотевици. Валежите ще бъдат предимно в Западна и Северна България. Дневните температури ще бъдат в широки граници – от 11 градуса по Черноморието до 22 градуса в Русе, за София около 19 градуса.

В сряда валежите ще спрат, а температурите ще останат без съществена промяна – отново около 19-22 градуса, по-хладно по Черноморието – около 15 градуса.

В четвъртък – 19 април, отново се очаква да превали и прегърми, максималните температури ще бъдат между 17 и 20 градуса.

В петък отново ще бъде предимно слънчево, с температури около 18-21 градуса.

В събота и неделя ще бъде слънчево, ще се затопли още и температурите ще достигат 22-24 градуса. Валежи не се очакват.

Още от "Любопитно"

Британски съд отсъди яхтата на руски олигарх за бившата му жена

Британски съд отсъди яхтата на руски олигарх за бившата му жена

Британски съд задължи руския предприемач Фархад Ахмедов да даде на бившата си съпруга Татяна яхта на стойност 350 милиона паунда. Както пише "Файненшъл таймс", решението е взето в четвъртък във Високия съд на Лондон

Измислиха сгъваем небостъргач

Измислиха сгъваем небостъргач

В САЩ завърши конкурс за архитектурни проекти за небостъргачи eVolo. Победиха полските архитекти Дамян Граносик, Якуб Кулиса и Петр Панчик, които представихе проект за сгъваем небостъргач, пише изданието Dezeen.

Племенникът на Меган Маркъл продава и предлага "Кралска марихуана"

Племенникът на Меган Маркъл продава и предлага "Кралска марихуана"

Тайлър Доули, племенникът на Меган Маркъл, скоро ще пусне канабис за кралска сватба. Една новина, която няма да се хареса на младоженците, които не го поканиха на сватбата им на 19 май.