ФЕВ 21 Новини | ЛюбопитноОбнови

Сексът за мъжете е по-важен от любовта?

0 коментара0/5

Наскоро учените потвърдиха за пореден път, че романтичната любов и сексът са две съвсем различни неща, понякога дори несвързани едно с друго.

Сексът за мъжете е по-важен от любовта?

По време на изследването на доброволци са показани снимки на техните любими хора и едновременно с това учените сканират мозъка им. Механизмът на активиране на определени участъци от мозъка силно се различава от този, който се задейства при сексуална възбуда. Според учените, любовта е същият мощен двигател в живота на човека, както например гладът.

Ръководителката на изследването – антропологът Хелън Фишър от университета Рутжърс, Канада - напомня, че през цялата история на човечеството хората са създавали поезия и музика, пели са песни, танцували са и дори са умирали заради любовта, но не и заради секса! Въпреки че се смята, че за мъжете сексът е много по-важен от любовта, това съвсем не намалява техните възможности да обичат: средно три от четири самоубийства заради нещастна любов се извършват именно от мъже.

Мъжете се влюбват по-често, отколкото жените, благодарение на това, че „визуализират" любовта, т.е. „обичат с очите”. И за това има логично обяснение: мъжете определят първо визуално партньорката, способна да даде здраво потомство. А жените имат склонността да мислят в други категории: при поглед към снимките на любимите им хора при тях се активира част от мозъка, свързана с паметта.

Вижте също:

Как се променя сексуалността на мъжа през годините?>>>

Фишър предполага, че този рефлекс се е изработвал милиони години и на „древния език” може да означава: „А донесе ли този мъж месо миналата седмица?”. За оцеляването на семейството и рода това е имало огромно значение.

Може би именно затова жените много добре помнят всички подробности в отношенията със своя партньор.

На въпроса защо толкова бързо преминава периодът на романтичната влюбеност, Фишър отговаря с предположението, че човешките възможности са ограничени: да живееш през цялото време на върха на емоциите е невъзможно. Това би предизвикало огромни енергийни загуби и изтощило човека. Именно заради това след влюбването следва привързването. 

Още за: мъже, секс

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Сексът за мъжете е по-важен от любовта?".

Още от "Любопитно"

„Кит Кат“ е най-добрият шоколад в света

„Кит Кат“ е най-добрият шоколад в света

Шоколадът „Кит Кат“ на „Нестле“ е обявен за най-добрия в света. Това показва интернет акнета, в която са участвали над 100 000 души, съобщават британските медии.

Акула падна от небето в градината на британец

Акула падна от небето в градината на британец

Жител на британското графство Кент откри в градината си дребнопетниста акула, съобщи лондонският в. „Мирър”.

Кои са най-любимите сандвичи

Кои са най-любимите сандвичи

Представете си свят без сандвичи