МАР 18 Новини | ЛюбопитноОбнови

Сексът спира старческата деменция

От 0 коментара0/5

Учени от Университета в Ковънтри и техни колеги от Оксфордския университет стигнаха до извода, че сексуалната активност съдейства за удължаване на младостта, като спира развитието на старческата деменция и отдалечава други проблеми с интелекта.

Сексът спира старческата деменция
 © Архив

В изследването са участвали 73 души (28 мъже и 45 жени) от 50 до 83 години. Те са анкетирани за сексуалната си активност през последните 12 месеца. Освен това учените разпитали хората за начина им на живот и състоянието на здравето им.

Участниците преминали и тест за оценка на различните когнитивни способности, включително паметта, вниманието и речниковия запас.

Хората с висока сексуална активност показали по-добри резултати при задачите с вербална бързина. Участниците трябвало за минута да изрекат колкото може повече животни или думи, започващи с една и съща буква. Те добре се справяли с възпроизвеждане по памет на сложни рисунки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да върнете желанието за секс? >>>

Учените се надяват да продължат изследванията и да разберат дали химически съединения като допамин и окситоцин участват в осигуряването на връзка между сексуалната активност и мозъка. /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Сексът спира старческата деменция".

Още от "Любопитно"

Хванаха крадец по миризмата на краката

Хванаха крадец по миризмата на краката

В китайския град Линту, провинция Анхой, миризмата на краката издаде крадец.

Убиват почти всички герои от ”Игра на тронове”

Убиват почти всички герои от ”Игра на тронове”

Създателите на сериала "Игра на тронове" съобщиха, че в заключителния сезон ще загинат много герои, станали любими на зрителите, пише порталът "Варайъти" (Variety).

Серина Уилямс пуска собствена козметична линия

Серина Уилямс пуска собствена козметична линия

36-годишната професионална тенисистка Серина Уилямс възнамерява да пусне на пазара собствена колекция продукти за красота под наименованието "Анирес".