ЮНИ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

Разширяват токийския „Дисниленд“ за 2,3 млрд. долара

От 0 коментара0/5

Компанията оператор на увеселителния парк DisneySea в Токио планира реконструкция и нови атракциони на стойност 250 млрд. йени (прил. 2,3 млрд. долара), предава АФП.

Разширяват токийския „Дисниленд“ за 2,3 млрд. долара

„Ориентал ленд“, която е собственик на лиценза и също притежава „класическия“ Дисниленд в Токио, заяви, че планираната инвестиция е най-значимата за 35-годишното съществуване на увеселителния парк.

Проектът включва добавянето на редица нови атракциони, сред които хитовите „Замръзналото кралство“, кулата на Рапунцел и Невърленд на Питър Пан и неговите приятели, както и изграждането на напълно нов хотел с 475 стаи.

„Дисниленд“ в Токио, който след откриването си през 1983 г. ежегодно привлича огромни тълпи, също е в процес на мащабна реконструкция и добавяне на нови атракциони.

Над 30 млн. души посещават всяка година двата „Дисни“ тематични парка в Токио. Броят им се очаква да се повиши, тъй като Япония има за цел привличането на повече чуждестранни туристи, които да достигнат 40 млн. души през 2020 г.

Още за: Токио

Още от "Любопитно"

Какви са били правилата за срещите през 50-те години?

Какви са били правилата за срещите през 50-те години?

Ретро наръчник за срещите разкрива какви са били първите срещи за необвързаните жени през 50-те години.

Как да заспивате за една минута?

Как да заспивате за една минута?

Дихателното упражнение „4-7-8“ ще ви помогне да заспивате бързо където и да се намирате и по всяко време

Какво не знаем за морските храни

Какво не знаем за морските храни

В разгара на летния сезон, най-консумираните храни са рибите и морските дарове. Те са в истинско изобилие и по магазините и в ресторантите.