АПР 21 Новини | ЛюбопитноОбнови

Над хиляда латвийци искат да не ги пускат в казината

0 коментара0/5

Над хиляда латвийци поискаха от Инспекцията за надзор върху лотарийните и хазартните игри да не ги пускат в казината и залите...

Над хиляда латвийци искат да не ги пускат в казината

Над хиляда латвийци поискаха от Инспекцията за надзор върху лотарийните и хазартните игри да не ги пускат в казината и залите с игрални автомати. Информацията е на портала "Делфи" от неделя, цитирана е в понеделник от ТАСС. Във ведомството се регистрирани 1244 подобни заявления, като 85 са приети през тази година.

Исканията ще бъдат препратени към организаторите, за да забранят достъпа, но решението е на съответните зали и няма да има санкции ако не се съобразят с тях.

Възможността да се препоръчат за изгонване от зоните за хазарт за жителите на Латвия се появи през 2011 година.

Към март 2017 година в Латвия има 320 игрални зали, шест казина, седем онлайн казина. петдесет и седем тотализатора.

Лесният достъп до хазартни игри се превръща за някои жители на прибалтийската страна в сериозен проблем и достатъчно голям брой хора се обръщат към ведомството с молба да бъдат включени в "черния" списък за реалните и виртуални зали.

Специално подготвени хора беседват със заявителите, съветват ги лекари и експерти.

Не е лесно да се премахне името от списъка. Играчът ще трябва да се срещне с няколко експерти. /ТАСС

Още за: казино

Още от "Любопитно"

Британски съд отсъди яхтата на руски олигарх за бившата му жена

Британски съд отсъди яхтата на руски олигарх за бившата му жена

Британски съд задължи руския предприемач Фархад Ахмедов да даде на бившата си съпруга Татяна яхта на стойност 350 милиона паунда. Както пише "Файненшъл таймс", решението е взето в четвъртък във Високия съд на Лондон

Измислиха сгъваем небостъргач

Измислиха сгъваем небостъргач

В САЩ завърши конкурс за архитектурни проекти за небостъргачи eVolo. Победиха полските архитекти Дамян Граносик, Якуб Кулиса и Петр Панчик, които представихе проект за сгъваем небостъргач, пише изданието Dezeen.

Племенникът на Меган Маркъл продава и предлага "Кралска марихуана"

Племенникът на Меган Маркъл продава и предлага "Кралска марихуана"

Тайлър Доули, племенникът на Меган Маркъл, скоро ще пусне канабис за кралска сватба. Една новина, която няма да се хареса на младоженците, които не го поканиха на сватбата им на 19 май.