МАР 18 Новини | ЛюбопитноОбнови

"Гучи"се отказва от кожите в колекциите си

От 0 коментара0/5

Италианската марка „Гучи“ обяви, че още от следващата година ще премахне кожите от своите нови колекции, а всички които са останали, ще бъдат изложени на търг.

"Гучи"се отказва от кожите в колекциите си

Тази мярка влиза в сила от колекцията пролет-лято 2018, заяви президентът на компанията Марко Бизари в Лондон в изказване в London College of Fashion. Това „показва нашата ангажираност да превърнем устойчивото развитие в неделим елемент от нашата дейност“, каза той.

Марко Бизари увери, че получените приходи от аукционните продажби на последните останали кожени облекла ще бъдат дадени на организации за защита на правата на животните Humane Society International (HSI) и италианската LAV.

 

Друга известна италианска марка на луксозни изделия – „Армани", още през 2016 г. обяви, че ням повече да включва кожени облекла в колекциите си. 

Още за: Gucci, козина

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за ""Гучи"се отказва от кожите в колекциите си".

Още от "Любопитно"

Хванаха крадец по миризмата на краката

Хванаха крадец по миризмата на краката

В китайския град Линту, провинция Анхой, миризмата на краката издаде крадец.

Убиват почти всички герои от ”Игра на тронове”

Убиват почти всички герои от ”Игра на тронове”

Създателите на сериала "Игра на тронове" съобщиха, че в заключителния сезон ще загинат много герои, станали любими на зрителите, пише порталът "Варайъти" (Variety).

Серина Уилямс пуска собствена козметична линия

Серина Уилямс пуска собствена козметична линия

36-годишната професионална тенисистка Серина Уилямс възнамерява да пусне на пазара собствена колекция продукти за красота под наименованието "Анирес".