ЮНИ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

Бебе на трансексуален може и да няма майка в акта си за раждане

0 коментара0/5

Бебе може да бъде първият човек без законна майка, ако транссексуален мъж, който е родител на детето...

Бебе на трансексуален може и да няма майка в акта си за раждане
 © Сн.: iStock.com

Бебе може да бъде първият човек без законна майка, ако транссексуален мъж, който е родител на детето спечели историческата съдебна битка, предаде британският вестник „Телеграф”.

Адвокати, представляващи родителя заявиха, че той е бил биологично способен да забременее и да има дете, но вече е бил законно мъж, когато детето се е родило.

Мъжът иска да бъде записан в акта за раждане на детето си като „баща” или „родител”, но според закона човекът, който е родил детето трябва да бъде записан в акта му за раждане, като „майка”.

Според родителя това, че държавата го заставя да се запише като „майка” на детето му е в противоречие с човешките му права на лично пространство и семеен живот.

Човекът добави, че подобна "намеса" не е пропорционална или необходима в светлината на промените, които "се развиват в обществото".

Съдията заяви, че подобно искане никога не е било предявявано пред съда във Великобритания преди това и допълни, че ако мъжа спечели делото министрите ще трябва да обмислят промени в закона.

Мъжът е получил своето разрешително за смяна на пола близо година пред да бъде заченато детето. До този момент той е променил горната част от тялото си, като е запазил репродуктивните си органи. /БГНЕС

 

Още от "Любопитно"

Какви са били правилата за срещите през 50-те години?

Какви са били правилата за срещите през 50-те години?

Ретро наръчник за срещите разкрива какви са били първите срещи за необвързаните жени през 50-те години.

Как да заспивате за една минута?

Как да заспивате за една минута?

Дихателното упражнение „4-7-8“ ще ви помогне да заспивате бързо където и да се намирате и по всяко време

Какво не знаем за морските храни

Какво не знаем за морските храни

В разгара на летния сезон, най-консумираните храни са рибите и морските дарове. Те са в истинско изобилие и по магазините и в ресторантите.