ЮЛИ 16 Новини | ЛайфстайлОбнови

Серена Уилямс: Нищо не стана както трябва по време на раждането

От 0 коментара0/5

Серена Уилямс отново е на тенис корта, но преди това пътят бе дълъг и лъкатушещ. Във февруарския брой на "Vogue"звездата от женския тенис разказва за раждането на дъщеря си Алексис Олимпия, с която е на първа страница на списанието. Момиченцето се роди на 1 септември 2017 г.

Серена Уилямс: Нищо не стана както трябва по време на раждането

Серена Уилямс имаше сравнително спокойна бременност, но самото раждане не протече така лесно. Тя трябваше спешно да роди с цезарово сечение, защото сърдечната дейност на бебето по време на контракциите е била много слаба.

Операцията минала добре, съпругът на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната връв и малката Олимпия е била поставена на гърдите на майка си за първата си среща. "Това чувство е невероятно, но след това всичко се обърка", споделя 36-годишната майка пред американското списание.

Докато се възстановявала в болницата от операцията, изведнъж тя почувствала, че не може да диша.

Веднага помислила, че има белодробна емболия, защото Серена Уилямс много добре познава симптомите на тази болест. Тя вече е боледувала през 2011 г. Затова веднага настояла пред лекарите да мине през скенер.

Лекарите обаче сметнали, че всичките тези симптоми са заради обезболяващите лекарства, които тя взима и че си въобразява. Въпреки това решават да изпълнят молбата й... и диагнозата е вярна. Серена Уилямс наистина страда от белодробна емболия.

"Казах им: слушайте доктор Уилямс", разказва още тенисистката. Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка отново трябва да отиде в операционната. По време на операцията лекарите констатират, че тя има и хематом в корема. Предприемат необходимите мерки и резултатът е: Серена Уилямс остава няколко седмици на легло.

Днес вече тя се чувства много добре и отново излезе на корта. Тя споделя, че въпреки това, че е изкушена от идеята да се оттегли и да последва съпруга си Алексис Оханян в Сан Франциско и да бъде "просто майка", Серена уточнява, че няма да стане изведнъж. "То е ясно без да го кажа, но наистина искам да спечеля още титли на Големия шлем" (Grand Slam), уточнява тя.

В своя актив Серена има 23 титли, но иска да стигне до 25, за да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света.

"Мисля, че детето ще ми помогне. Когато бях нервна губех мачовете, сега имам чувството, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прекрасно бебе ме чака вкъщи, ме кара да мисля, че нямам нужда от толкова много мачовете. Нямам нужда от пари, от титли и престиж. Искам ги, но нямам нужда. Това е ново, различно чувство за мен", казва в заключение най-голямата тенисистка. 

Още от "Лайфстайл"

Джъстин Бийбър потвърди годежа си с Хейли Болдуин

Джъстин Бийбър потвърди годежа си с Хейли Болдуин

Канадският поп изпълнител Джъстин Бийбър потвърди, че се е сгодил с модела Хейли Болдуин,

Обвиниха Жан-Клод Ван Дам в хомофобия заради патриархалните му разбирания

Обвиниха Жан-Клод Ван Дам в хомофобия заради патриархалните му разбирания

В телевизионното предаване „Той не лъже” 57-годишният актьор Жан-Клод Ван Дам кръстоса шпаги с държавния секретар Марлен Шяпа

Самоуби се най-големият син на Тина Търнър

Самоуби се най-големият син на Тина Търнър

На 59 години се самоуби най-големият син на Тина Търнър, Крейг Реймънд Търнър