АПР 21 Новини | ЛайфстайлОбнови

Парите на роклегендата Джони Холидей са замразени

От 0 коментара0/5

Съдът разпореди замразяване на имуществото на голямата френска звезда Джони Халидей...

Джони Холидей
Джони Холидей © Guliver / Getty

Съдът разпореди замразяване на имуществото на голямата френска звезда Джони Халидей, след като през декември смъртта му предизвика ожесточени спорове за наследството му.

Двете биологични деца на Холидей, Лаура Смет и Дейвид Холидей, са в публична битка с вдовицата на рок звездата, Летисия, след оповестяване волята му.

Според решението Летисия няма право да продава къщата в предградията на Париж, която тя всъщност е направила, или дома им на карибския остров Сен Бартс.

Съдът заяви, че съществува риск Летисия да прехвърли имуществото на съпруга си в собствения си тръст, като така "на практика лишава" децата от всякаква възможност да получат парите си обратно.

вдовицата на рок звездата, Летисия

Вдовицата на рок звездата, Летисия

Съдът в Нантер пък отхвърли искането на децата да се възползват финансово от неиздадения 51-ви студиен албум на Холидей, който ще излезе по-късно тази година.

Смъртта на певеца от рак на белите дробове предизвика изблик на мъка, подобен на този след смъртта на Елвис Пресли.

Фенове му бяха шокирани от новината, че е изоставил биологичните си деца и е завещал всичко в полза на своята вдовица и осиновените от тях две виетнамски момичета.

Във Франция е защитено правото на биологичните деца да наследят родителското имущество, но Холидей и съпругата му се преместват в САЩ години преди смъртта му и завещанието му се тълкува по калифорнийските закони.

Състоянието му се равнява на няколко десетки милиона долара и включва множество имоти, луксозни автомобили и права върху неговите 1 160 песни.

Лаура Смет и Дейвид Холидей

Лаура Смет и Дейвид Холидей

Дъщерята на Холидей, Лаура е от актрисата Натали Бей, а 51-годишният Дейвид е негов син от първата му жена, поп звездата от 60-те години Силви Вартан.

Още от "Лайфстайл"

Анджелина Джоли пилотира самолет над пустинята на Намибия

Анджелина Джоли пилотира самолет над пустинята на Намибия

Анджелина Джоли е авантюрист като в култовия й характер в ролята на Лара Крофт.

Мелания Тръмп ще бъде сама на погребението на Барбара Буш

Мелания Тръмп ще бъде сама на погребението на Барбара Буш

В събота Мелания Тръмп ще присъства на погребението на бившата първа дама Барбара Буш, която почина на 92-годишна възраст.

Никълъс Кейдж е на път да загърби актьорството

Никълъс Кейдж е на път да загърби актьорството

Никълъс Кейдж обяви, че възнамерява да продължи актьорската си дейност още само "три или четири години"преди да се прехвърли зад камерата.