ФЕВ 21 Новини | КултураОбнови

Клипът за България е гледан над 1 милион пъти само за месец

0 коментара0/5

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 категорично се разграничава от внушенията за плагиатство...

Клипът за България е гледан над 1 милион пъти само за месец

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 категорично се разграничава от внушенията за плагиатство в един от клиповете на Българското председателство „Това е България“, съобщиха от министерството.

Авторският колектив, разработил и реализирал идеята по представяне на страната ни следва общо установени световни практики и тенденции при филмиране, рекламиране и представяне на природните, културните и исторически дадености на една страна. При реализирането на клипа са използвани съвременните похвати и изразни средства, типични за този жанр. В този смисъл да се търсят и откриват прилики с други продукти е неоснователно и некоректно. Стойността на клипа е в оригиналния поглед на неговите автори, на начина и индивидуалния им прочит, с които представят клипа, а не по отношение на изразните средства.

Във видеото, изработено от фирмата, спечелила обществената поръчка – „Ди индъстри“ ООД, е представена красотата на България през четирите годишни сезона. Клипът показва пътуване през тях, характерни емблематични, исторически и културни паметници, традиции, съхранили духа на българщината през вековете до наши дни.

Фактът, че от официалното представяне на клипа – 5 януари 2018 г. досега, е гледан над 1 млн. пъти само в интернет, показва, че той е качествен и атрактивен продукт. Почти всички отзиви в медиите и социалните мрежи са изключително положителни. Доказват го резултатите – по 15 400 души на час са гледали в социалните мрежи филма за България, изготвен за ротационното ни председателство. Справката е за първите 48 часа след представянето на клипа. /БГНЕС

Още от "Култура"

Любов и романтика от Поли Генова в новата и песен

Любов и романтика от Поли Генова в новата и песен

Поли Генова зарадва феновете си за втори път тази година с премиерата на нова емоционалната и романтична песен, която обещава да се превърне в истински любовен хит.

Създателите на Игра на тронове пишат нов сериал

Създателите на Игра на тронове пишат нов сериал

Създателите на телевизионния сериал "Игра на тронове" (Game of Thrones) Дейвид Беньоф и Дейвид Уайс ще напишат сценарий и ще продуцират нова серия от филми за вселената на "Междузвездни войни".

На 77-годишна възраст почина актьорът Джон Махони

На 77-годишна възраст почина актьорът Джон Махони

На 77-годишна възраст почина актьорът Джон Махони, когото познаваме от ситкома „Фрейзър“