ЮНИ 22 Новини | ИнцидентиОбнови

Военен хеликоптер се разби край летището в Пловдив, има жертви

0 коментара0/5

При катастрофата на вертолет Ми-17 от състава на авиобаза Крумово са загинали капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев.

Министър Каракачанов за катастрофата
Министър Каракачанов за катастрофата © БГНЕС

Състоянието на бордния техник на катастрофиралия хеликоптер Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов е стабилизирано. Той е приет за лечение в Университетската болница в гр. Пловдив със счупвания, но е контактен и няма опасност за живота му, съобщи министерството на отбраната.

При катастрофата на вертолет Ми-17 от състава на авиобаза Крумово са загинали капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа с вертолет Ми-17, с борден № 417.

Причините за катастрофата се изясняват.

Министерството на отбраната изказва съболезнования на близките на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.

По-рано БГНЕС съобщи, позовавайки се на информация на своя кореспонден в Пловдив и на информация, постъпила от министерството на отбраната, че около 20 ч. 30 мин. днес, 11 юни, при планов полет, по неизяснени за сега причини, вертолет Ми-17 е паднал от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово. Екипажът на борда на вертолета е бил от трима военнослужещи.

Предприети са били незабавни противопожарни мерки от наземния персонал за предотвратяване на взрив на вертолета и за спасяването на членовете на екипажа. По време на действията за оказване на медицинска помощ е установено, че двама от военнослужещите – командирът на екипажа и помощник-пилотът при падането на вертолета са загинали. Третият член на екипажа – бордният инженер е откаран незабавно в болница, в съзнание.

По данни на очевидци хеликоптерът се е запалил във въздуха, завъртял се е и е паднал на земята, при което се е чул силен гръм. Първоначално летищните власти са смятали да затворят летище Пловдив, но впоследствие такова решение не е било взето. Дейността на летището се провежда нормално и самолетните излитат и кацат по разписание.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов пристигна в авиобаза Крумово. /БГНЕС

Още от "Инциденти"

Семейна свада приключи със смъртта на мъж в Пазарджик

Семейна свада приключи със смъртта на мъж в Пазарджик

Семейна свада приключи със смъртта на възрастен мъж в Пазарджик.

Вулкан уби хора в Гватемала

Вулкан уби хора в Гватемала

Нови данни от спасителните екипи, които работят в Гватмала в търсене на оцелели след изригването на вулкана Фуего

Британски турист умря след падане от спрял самолет на турско летище

Британски турист умря след падане от спрял самолет на турско летище

Британски турист е бил свален от самолета, на който е трябвало да лети в ранните часове на 29-ти май от летище Даламан и е загинал сред падането.