АПР 21 Новини | ИнцидентиОбнови

Шестима в болница след инцидент на планинско рали, двама са сериозно пострадали

0 коментара0/5

Състезателен автомобил се вряза в публиката по време на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в Шумен, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Шестима в болница след инцидент на планинско рали, двама са сериозно пострадали
 © БГНЕС

Инцидентът стана при третия последен манш на състезанието към 14.45 часа, когато състезателен автомобил BMW с №12, пилотиран от Николай Георгиев, губи контрол се врязва в публиката.

Няколко души пострадаха. Те са откарани с линейки в шуменската болница. За БГНЕС зам.-директорът на МБАЛ-Шумен д-р Тодоров съобщи, че общо шест души са приети в Спешно отделение след инцидента на планинското рали.

От шестимата по-сериозно пострадали са двама души. На тях ще се наложи да бъдат приети в ортопедично отделение, те са с фрактури на подбедрици, съобщи д-р Тодоров и уточни, че някои от пострадалите са стигнали до МБАЛ със собствен транспорт.

Останалите четрима пострадали, сред които и младо момиче, ще бъдат освободени. Те са с леки наранявания и не е необходимо лечение.

Пострадалите са: И.Н. на 37 г. от Горна Оряховица с контузна рана на главата, която е обработена от лекарите и той няма да остава в болницата; К. Ц. на 30 години от Горна Оряховица със счупена дясна подбедрица, който ще остане за лечение в Шумен; Е.И на 43 години от Шумен с фрактура на лявата подбедрицата, който също остава за лечение; К.Н. на 52 години от Стара Загора с охлузено коляно, който бе освободен от болницата след обработка на раната; Л. Й. на 23-годишна със счупена костица на лявото ходило, която също е прегледана и обработена от лекарите, но не е останала в болницата; Десислава от Шумен е отишла в болницата, но е освободена.

Веднага след инцидента състезанието бе спряно.

На мястото на инцидента отидоха директорът на състезанието Димитър Георгиев и спортният директор Васко Христов. Зам.-областният управител Шаренков също бе на мястото и в болницата, за да види пострадалите.

Шумен е домакин на 19-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. Автомобилното състезание е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. /БГНЕС

Още от "Инциденти"

Уил Ферел претърпя автомобилна катастрофа

Уил Ферел претърпя автомобилна катастрофа

Актьорът Уил Фарел пострада в автомобилна катастрофа в Калифорния, при която двама души са ранени.

Жертви и ранени след тежка автобусна катастрофа на магистрала "Тракия"

Жертви и ранени след тежка автобусна катастрофа на магистрала "Тракия"

6 души загинаха, а други 23 пострадаха след катастрофата на автомагистрала „Тракия“

Георги Гелев: Организирано е спасяването на ранените край Вакарел по най-бързия начин

Георги Гелев: Организирано е спасяването на ранените край Вакарел по най-бързия начин

Около 11.20 ч. е получен сигналът за катастрофата преди Ихтиман, на 27-ми км.