ЮЛИ 16 Новини | ИнцидентиОбнови

Жертви и ранени след тежка автобусна катастрофа на магистрала "Тракия"

0 коментара0/5

6 души загинаха, а други 23 пострадаха след катастрофата на автомагистрала „Тракия“

Жертви и ранени след тежка автобусна катастрофа на магистрала "Тракия"
 © БГНЕС

6 души загинаха, а други 23 пострадаха след катастрофата на автомагистрала „Тракия“, възникнала в района на Вакарел между автобус и лек автомобил. Инцидентът стана около 11.00 часа преди обед.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който пристигна на мястото на инцидента, подчерта, че причината за тежкото транспортно произшествие е съприкосновение между двете превозни средства. Той отрече да има информация, според която катастрофата е в резултат на висока скорост. Това потвърди и главният секретар на МВР Младен Маринов. Такива са и твърденията на шофьора на автобуса. От регионалното министерство посочиха, че инцидентът не се дължи на състоянието на пътната инфраструктура.

Георги Атанасов, управител на фирма-собственик „Юнион Ивкони“ също пристигна на мястото на инцидента. Той коментира, че водачът на автобуса е с над 10-годишен професионален стаж, а самото превозно средство – ново и технически изправно. По информация на транспортния министър Ивайло Московски водачът на автобуса е притежавал всички необходими документи за извършване на обществен превоз на пътници.

Георги Гелев: Организирано е спасяването на ранените край Вакарел по най-бързия начин>>>

Общо 14 екипи на „Спешна помощ“ извършиха транспортирането на пострадалите в няколко лечебни заведения. Тежко ранените бяха транспортирани в три столични болници – „Света Анна“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Военномедицинска академия.

В най-тежко състояние се намират общо четирима души.

В Спешния център на Пирогов е докарано 13-годишното момче заедно с майка си, с травми в областите на гърдите и корема. Още една жена и един мъж също са приети за лечение там.

В болница „Света Анна“ са приети за лечение общо 10 от пострадалите - трима мъже и седем жени. От тях трима са с леки травми, но останалите са в противошокова зала с тежки травми на главата, гърдите, корема и гръбнака, двама души се оперират спешно. Четирима от докараните в „Окръжна болница” са с опасност за живота.

Двама пострадали без опасност за живота са постъпили в Спешното приемно отделение на Токуда. Те са докарани в 12.55 часа в стабилно състояние, без опасност за живота. И при двамата са установени фрактури на долни крайници и предстоят ортопедични операции и прием в Клиниката по Ортопедия и травматология.

В ИСУЛ също са откарани трима пострадали.

Шофьорът на автобуса също е хоспитализиран, но неговото състояние не е тежко.

С решение на Министерски съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур в памет на всички загинали при пътния инцидент.

Движението по автомагистрала „Тракия“ е възстановено.

Възстановено е движението при км 27 от автомагистрала "Тракия" и в двете посоки, съобщиха от пресцентровете на МВР и АПИ.

Приключи операцията по изтеглянето на катастрофиралия в района на магистралата автобус.

По информация на Пътна полиция към 19.25 часа движението по автомагистрала „Тракия“ е възстановено. От полицията призовават водачите да спазват правилата за движение и указанията на униформените.

МВР откри специални телефонни линии, на които близките на пострадалите могат да получават информация. Те могат да направят това на телефони – 0889 944 206; 02 982 5154. /БГНЕС

Още от "Инциденти"

Пещерата — капан в Тайланд се превръща в туристическа атракция

Пещерата — капан в Тайланд се превръща в туристическа атракция

Пещерата в Северен Тайланд, където в продължение на повече от две седмици бяха заклещени 12 ученици и техния футболен треньор...

Джордж Клуни ударен от кола

Джордж Клуни ударен от кола

При инцидент Джордж Клуни се озова на предното стъкло на кола

Скандал: Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София

Скандал: Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София

Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София.