ЮЛИ 16 Новини | ИнцидентиОбнови

6 души са загиналите при катастрофата край Вакарел, ранените са над 20

0 коментара0/5

6 души загинаха на място на автомагистрала „Тракия” в района на Вакарел, 22-ма пострадаха при тежкия инцидент, станал на фаталния петък 13-ти, предаде репортер на БГНЕС.

6 души са загиналите при катастрофата край Вакарел, ранените са над 20
 © БГНЕС

По различни данни жертвите на тежката катастрофа са десет души.

Главен комисар Младен Маринов, който пристигна на мястото на инцидента на магистрала „Тракия”, потвърди само за шестимата загинали на място.

Предстои превозното средство, което е наклонено в крайпътната канавка, да бъде изтеглено със специализирана техника.

Инцидентът стана минути след 11 часа тази сутрин. Сигналът е получен в 11.18 часа. Комисар Младен Маринов потвърди, че има следи от съприкосновение между автомобила и автобуса, собственост на фирма „Юнион Ивкони”.

Автотехническата експертиза ще потвърди засичането със сигурност.

Управителят на фирмата Георги Атанасов, който също пристигна на мястото на инцидента заяви, че шофьорът на автобуса е с над 10 години стаж като професионален водач. Управителят на „Юнион Ивкони” заяви, че автобусът, пътуващ по редовна линия София - Бургас е бил чисто нов, прегледан и наскоро влязъл в експлоатация. Автобусът е тръгнал в 7.30 часа от Бургас тази сутрин. Атанасов беше категоричен, че автобусът е ударен странично от лекия автомобил „Рено” с плевенска регистрация: „Шофьорът ми разказа същото, лек автомобил се е завъртял и го е ударил странично”.

14 екипа на Спешна помощ бяха изпратени към Вакарел, за да транспортират пострадалите. Транспортни коридори осигури безпрепятственото придвижване на линейките до трите столични болници – „Света Анна”, „Пирогов” и Военномедицинска академия.

Всичките 22-ма пострадали получават адекватна медицинска помощ. Най-тежко е състоянието на четирима души.

В „Пирогов” беше прието и едно дете с гръдна и коремна травма, което веднага бе приведено в операционна зала. Освен детето, две жени и един мъж също бяха докарани в спешния институт.

В „Окръжна болница” д-р Славчо Близнаков съобщи, че са докарани 10 души – трима мъже и седем жени. Трима са с леки травми, четирима са в противошокова зала със съчетани травми на главата, гърдите, корема и гръбнака, двама души се оперират спешно. Четирима от докараните в „Окръжна болница” са с опасност за живота.

За БГНЕС пресаташето на ВМА Соня Колчакова съобщи още, че три жени – на 62, на 24 и на 33 години, са приети в лечебното заведение. 24-годишната и 33-годишната жена са по-леко пострадали. Жената, която е на 62 години, е с травма на таза и шията. И трите са в стабилно състояние, без опасност за живота, хоспитализират се за лечение и наблюдение.

Два часа след тежкия инцидент движението по автомагистралата постепенно тръгна. Движението по магистралата в района на Вакарел се осъществява двупосочно в платното, в посока Бургас. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

От МРРБ казаха, че правят всичко необходимо да освободят движението по магистралата до 17 часа, за да могат пътуващите в петъчната вечер да се придвижат безпроблемно.

Междувременно Ивайло Московски разпореди извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач от страна на ИА „Автомобилна администрация”. Той съобщи, че превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 г. и е в лиценза на превозвача „Юнион Ивкони“. Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници. Московски съобщи още, че пътният лист за извършвания курс е наличен и коректен. /БГНЕС

Още от "Инциденти"

Пещерата — капан в Тайланд се превръща в туристическа атракция

Пещерата — капан в Тайланд се превръща в туристическа атракция

Пещерата в Северен Тайланд, където в продължение на повече от две седмици бяха заклещени 12 ученици и техния футболен треньор...

Джордж Клуни ударен от кола

Джордж Клуни ударен от кола

При инцидент Джордж Клуни се озова на предното стъкло на кола

Скандал: Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София

Скандал: Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София

Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София.