АПР 21 Новини | БългарияОбнови

Съдът в Добрич постанови мярка за неотклонение "подписка" на Желяз Андреев

От 0 коментара0/5

Окръжният съд в Добрич освободи от ареста и постанови мярка за неотклонение "подписка" в 60- дневен срок на Желяз Андреев...

Съдът в Добрич постанови мярка за неотклонение "подписка" на Желяз Андреев

Окръжният съд в Добрич освободи от ареста и постанови мярка за неотклонение "подписка" в 60- дневен срок на Желяз Андреев, за чието екстрадиране настояват Съединените щати. Решението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок.

Предстои насрочване на дата за делото по искането за екстрадиция, предаде БНР.

В съдебната зала бяха изслушани пледоариите на обвинението и защитата. Мъжът беше задържан от полицията на 7 април по искане за екстрадирането му в САЩ. Той е обвинен в участие в заговор за нарушаване на ембаргото на Сирия и за измама към Съединените американски щати, докато е бил служител в отдел „Продажби“ в българския офис на американска фирма. Там Желяз Андреев е търгувал с авиационни части, като един от клиентите му е била сирийската компания „Сирия Ер“.

В съдебната зала Желяз Андреев заяви, че, като служител в отдел Продажби на „АВ Тронкс“, той е изпълнявал задълженията си според трудовата си характеристика и никога не е предполагал, че те са в нарушение на американските закони. Той категорично отрече да е изготвял или фалшифицирал документи и подчерта, че никога не е посещавал Съединените щати, не е кандидатствал дори за виза.

На свидетелската скамейка в негова защита се яви приятелката му Милена Здравкова, с която са били колеги във въпросната фирма. Тя подкрепи думите му, че, като работници на най-ниското йерархично ниво, те са изпълнявали нарежданията на своите преки ръководители. Защитата на Желяз Андреев поиска от съда да го освободи от ареста, тъй като няма риск от укриването на подсъдимия и по този начин да не се съобрази с искането на прокуратурата за задържането му под стража за срок до 60 дни. /БГНЕС

Още от "България"

Кметицата на "Младост" остава в ареста

Кметицата на "Младост" остава в ареста

Спецсъдът остави в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева , предаде репортер на БГНЕС.

В Съдебна палата се проведе пресконференция за ареста на кметицата на Младост Десислава Иванчева

Иван Гешев за случая "Десислава Иванчева": Светнаха всички като коледна елха

В кабинета на Десислава Иванчева намерихме стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване.

Арестуваха кметицата на "Младост" в София с подкуп

Арестуваха кметицата на "Младост" в София с подкуп

Кметицата на район Младост Десислава Иванчева бе арестована на ключово столично кръстовище пред Спортната палата, където бе държана, окована с белезници повече от пет часа, предаде репортер на БГНЕС.