ФЕВ 21 Новини | БългарияОбнови

Avon подкрепя ратифицирането на Истанбулската конвенция

1 коментар0/5

Avon подкрепя ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие

Avon подкрепя ратифицирането на Истанбулската конвенция
 © iStock.com

Avon България е компания, която никога не се е страхувала да говори срещу домашното насилие. Напротив, екипът ни в България вече 7 години се бори срещу този наболял за страната проблем чрез благотворителната кампания „Говори открито срещу домашното насилие“.

Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, или позната още като Истанбулската конвенция е изцяло насочена към задължаване на държавата ни да предприеме отдавна чакани мерки за справяне с насилието над жени и е естествена стъпка в борбата на множество организации в България срещу домашното насилие. Затова Avon България застава твърдо зад нея и подкрепя организациите, които с години се борят за ратифицирането й, в това число и нашия партньор „Алианс за защита от насилието, основано на пола“. 

Всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие – физическо, психическо, финансово или социално.

За съжаление, в повечето ситуации насилието остава скрито за страничния наблюдател, а жертвата – без реален шанс за решение. Затова през годините Avon дари 125 000 лв. на своя партньор в борбата „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.

Средствата използвахме за осигуряване на психологическа, юридическа и социална помощ на жени, жертви на насилие, през 2014 г. подпомогнахме откриването на първия кризисен център в Димитровград, а тази година ще открием първата денонощна гореща телефонна линия, обслужвана от специалисти. 

„Говори открито срещу домашното насилие“

В над 135-годишната история на Avon, мисията ни винаги е била да се борим за благополучието, щастието и здравето на жените и да им осигурим възможността да бъдат независими, приемайки ролите, които сами избират за себе си – на майка, на специалист в професионален план, на социално активна жена. Вярваме обаче, че само общите усилия на обществото ни могат да доведат до дългосрочно решение на проблема. Важно е заедно да осигурим това по-добро бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности за всички жени в България. За да го направим обаче имаме нужда от действащи мерки, релевантни на ситуацията в България, които не само могат да предпазят жертвите от техните насилници, но и ще им осигурят подслон под формата на достатъчно на брой кризисни центрове спрямо мащаба на проблема в страната ни.

Екипът на Avon изказва увереността си, че обществото ни няма да затвори очите си пред този наболял проблем и ще подкрепи Истанбулската конвенция, за да започнем заедно да градим едно по-добро утре за всички жени, жертви на насилие.

Всеки, който иска да я подкрепи, може да го направи  като подпише официалната петиция  за нейното ратифициране.

Още за: AVON

1 коментарДобави коментар »

Bambulka

От Bambulka07.02.2018, 11:10 ч.

AVON не беше ли американска компания?!? Доколкото знам, САЩ не е ратифицирала Конвенцията. Дано и в България не я ратифицират....

Виж всички коментари за "Avon подкрепя ратифицирането на Истанбулската конвенция".

Още от "България"

МВР с препоръки заради очакваното лошо време през уикенда

МВР с препоръки заради очакваното лошо време през уикенда

МВР напомня основни правила за действие при динамична метеорологична прогноза във връзка с очаквани през почивните дни различни по сила и интензитет метеорологични явления.

По-хладно от понеделник, дъжд и слънце се редуват през седмицата

По-хладно от понеделник, дъжд и слънце се редуват през седмицата

Днес и утре все още ще бъде по-топло от обичайното за началото на февруари, на места ще превали дъжд

Тодор Бургуджиев връчи на Десислава Иванчева  статуетка, грамота за „Най-зелена община“ за 2017 г. и чек за 25 000 лв.

Район "Младост" спечели конкурса "Най-зелена община" на ЕКОПАК България

Район „Младост“ на СО спечели конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ АД за 2017 г.