АПР 21 Новини | БизнесОбнови

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов

0 коментара0/5

Бизнесменът Стефан Шарлопов е починал в съня си в нощта срещу понеделник, съобщава Нова тв.

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов
 © БГНЕС

Собственик на верига хотели е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология". След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономически теми. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирма за бутилиране на минерална вода и още куп други компании.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той бе и председател на Българския съюз по балнеология и СПА. Един от последните му проекти бе комплекс, замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил. Шарлопов има пет деца/ БГНЕС

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Почина бизнесменът Стефан Шарлопов".

Още от "Бизнес"

Lidl открива ИТ център за развойна дейност в България

Lidl открива ИТ център за развойна дейност в България

Лидерът на търговията на дребно в Европа Lidl избра България за откриването на своя нов високотехнологичен ИТ център за развойна дейност.

"Алибаба" купи доставчика за храна Ele.me за 9,5 млрд. долара

"Алибаба" купи доставчика за храна Ele.me за 9,5 млрд. долара

Китайският гигант в електронната търговия "Алибаба"обяви, че е придобил пълен контрол върху водещата компания за доставка на храни в страната Ele.me срещу 9,5 млрд. долара.

В Шотландия произведоха най-силния джин в света (77%)

В Шотландия произведоха най-силния джин в света (77%)

Шотландската дестилерия Twin River произведе най-силния, 77-процентов джин в света