ЮЛИ 16 Новини | БизнесОбнови

Фейсбук пренарежда пазара

0 коментара0/5

Facebook обяви важна промяна в начина на функциониране на своята информационна емисия, като поставя назад рекламодатели и медийни поствания, а отпред излиза това, което споделят семейства и приятели.

Фейсбук пренарежда пазара

Това може да е сигнал за проблеми за медиите, стремящи се да привлекат читатели и да получат приходи от реклами, но от Facebook казват, че отдръпването ще доведе до по-здравословно преживяване за потребителите.

Промяната в начина, по който Facebook подрежда постванията, ще придаде по-голяма тежест на взаимодействията и връзките според мениджъра на News Feed Джон Хегемън.

"Това е голяма промяна", каза Хегемън пред АФП.

В тестове от октомври досега в страни като Словакия, Гватемала и Боливия, медиите отбелязаха значителен спад в кликванията от Facebook.

Гигантът в областта на социалните медии се опитва да реши проблема с привличането на рекламни приходи, каза Оливър Ерцшейд, технологичен изследовател в университета в Нант.

"Онези, които искат видимост, ще трябва да платят, за да продължат да го получават", каза той. "Това би могло да доведе и до други сайтове на Facebook, като Instagram."

Съоснователят на Facebook и шеф Марк Зукърбърг заяви, че привличането на хора и укрепването на общностите в реалния свят са приоритети.

Актуализацията на класацията за новини, която ще се появи в световен мащаб през следващите седмици, се очаква да подкрепи тази цел.

"Ще видите по-малко обществено съдържание като публикации от бизнеса, търговски марки и медии", каза Зукърбърг на страницата си във Facebook./АФП

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фейсбук пренарежда пазара".

Още от "Бизнес"

Прекратиха производството на най-евтиния автомобил в света

Прекратиха производството на най-евтиния автомобил в света

„Тата Нано“ - най-евтиният автомобил в света, с продажна цена от едва 1 500 американски долара, ще бъде спрян от производство,

25-те най-богати фамилии притежават един трилион долара от парите в света

25-те най-богати фамилии притежават един трилион долара от парите в света

Състоянието на 25-те най-богати семейства в света надвишава 1 трилион долара.

Тайните на видео маркетинга

Тайните на видео маркетинга

Всички сме чували, как една снимка може да е повече от 1000 думи. А каква е „стойността“ на едно видео?