ЮЛИ 16 Новини | АфишОбнови

Зимна приказка по ноти - музикална поредица за деца

0 коментара0/5

Първата Приказка по ноти от най-новата музикална поредица за деца в България

Зимна приказка по ноти - музикална поредица за деца

Първата Приказка по ноти от най-новата музикална поредица за деца в България ще има своята премиера на 3.02.2018г., 11:00 ч. в Къщата на София на ул. “Миджур” №12.

Интерактивният музикален спектакъл за деца и родители от създателите на прочутите Концерти на възглавници включва класическа музика, изпълнена на живо, мултимедия и драматизация.

В Зимна Приказка по ноти магьосниците на клавишите Венета Нейнска и Нона Кринчева ще представят вълшебна музика от Чайковски, Дворжак и Брамс. Любимият на публиката приказен балет “Лешникотрошачката”, както и едни от най-известните Славянски и Унгарски танци ще засипят малките слушатели с възторг и снежно вдъхновение!

Вход:
15лв за възрастен
10лв за деца

Нона Кринчева започва обучението си по пиано на шестгодишна възраст в НМУ „Л.Пипков”, на 11-годишна възраст печели първата си награда на конкурса „Димитър Ненов” – Разград, а на 12 години е солист на оркестъра на НМА с диригент Иван Маринов. Стипендиант е на фондация „Райна Кабаиванска” и на музикална къща „Престо”. Продължава обучението си в НМА „П.Владигеров” – София и е носител на стипендии от Международната лятна академия „Прага-Виена-Будапеща” и от лятната академия в Берген – Холандия „The International Holland Music Sessions”. Била е солист на оркестъра на НМА в изпълнение на Концерта за пиано от Роберт Шуман. През 2011 е поканена от проф. Марио Хосен да участва в „International Music Academy Orpheus” – Vienna, където учи в класа на проф. Милена Моллова клавирна камерна музика, и същевременно участва в концерти като камерен изпълнител и акомпанятор. Към момента Нона Кринчева е хоноруван корепетитор към Департамент „Музика” в Нов Български Университет в класа на проф. Марио Хосен.

Музикалното образование на Венета Нейнска започва в България. След завършване на Националното музикално училище с Национална диплома, тя заминава в САЩ, където получава бакалавърската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Пълна стипендия и възможността да учи с Джоан Хавил я отвеждат в Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол“.

Още от "Афиш"

АРТ ФИЕСТА: Черешово лято в Къщата на София

АРТ ФИЕСТА: Черешово лято в Къщата на София

Елате да отбележим началото на лятото в градината на Къщата на София!

БГ РАДИО представя: Годишни Музикални Награди 2018

БГ РАДИО представя: Годишни Музикални Награди 2018

На 16 юни (събота) в Благоевград - първия град в България, обявен за град-посланик на българската музика, ще се проведат 16-тите Годишни Музикални Награди на БГ Радио.

Елате да видите и чуете Япония!

Елате да видите и чуете Япония!

Елате да видите и чуете Япония на 6 юни от 19:00 часа в Къщата на София.