АПР 21 Новини | АфишОбнови

Зимна приказка по ноти - музикална поредица за деца

0 коментара0/5

Първата Приказка по ноти от най-новата музикална поредица за деца в България

Зимна приказка по ноти - музикална поредица за деца

Първата Приказка по ноти от най-новата музикална поредица за деца в България ще има своята премиера на 3.02.2018г., 11:00 ч. в Къщата на София на ул. “Миджур” №12.

Интерактивният музикален спектакъл за деца и родители от създателите на прочутите Концерти на възглавници включва класическа музика, изпълнена на живо, мултимедия и драматизация.

В Зимна Приказка по ноти магьосниците на клавишите Венета Нейнска и Нона Кринчева ще представят вълшебна музика от Чайковски, Дворжак и Брамс. Любимият на публиката приказен балет “Лешникотрошачката”, както и едни от най-известните Славянски и Унгарски танци ще засипят малките слушатели с възторг и снежно вдъхновение!

Вход:
15лв за възрастен
10лв за деца

Нона Кринчева започва обучението си по пиано на шестгодишна възраст в НМУ „Л.Пипков”, на 11-годишна възраст печели първата си награда на конкурса „Димитър Ненов” – Разград, а на 12 години е солист на оркестъра на НМА с диригент Иван Маринов. Стипендиант е на фондация „Райна Кабаиванска” и на музикална къща „Престо”. Продължава обучението си в НМА „П.Владигеров” – София и е носител на стипендии от Международната лятна академия „Прага-Виена-Будапеща” и от лятната академия в Берген – Холандия „The International Holland Music Sessions”. Била е солист на оркестъра на НМА в изпълнение на Концерта за пиано от Роберт Шуман. През 2011 е поканена от проф. Марио Хосен да участва в „International Music Academy Orpheus” – Vienna, където учи в класа на проф. Милена Моллова клавирна камерна музика, и същевременно участва в концерти като камерен изпълнител и акомпанятор. Към момента Нона Кринчева е хоноруван корепетитор към Департамент „Музика” в Нов Български Университет в класа на проф. Марио Хосен.

Музикалното образование на Венета Нейнска започва в България. След завършване на Националното музикално училище с Национална диплома, тя заминава в САЩ, където получава бакалавърската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Пълна стипендия и възможността да учи с Джоан Хавил я отвеждат в Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол“.

Още от "Афиш"

Вдъхновяващата история на Фрида Кало

Вдъхновяващата история на Фрида Кало

Каним ви едно пътешествие из дебрите на душата на мексиканската икона Фрида Кало организирана от Къщата на София

Изложба металопластика на Тодор Маринов

Изложба металопластика на Тодор Маринов

Да помним историята си и да съхраним вярата!

„Стъклената менажерия“ се играе за 35-ти път на сцена

„Стъклената менажерия“ се играе за 35-ти път на сцена

На 7 февруари, сряда, спектакълът „Стъклената менажерия“ на творческия тандем Димитър Касабов и Йордан Славейков ще отбележи 35-то си представление на сцената на ТР „Сфумато“.