ЮНИ 22 Новини | АфишОбнови

Елате да видите и чуете Япония!

0 коментара0/5

Елате да видите и чуете Япония на 6 юни от 19:00 часа в Къщата на София.

Елате да видите и чуете Япония!

Елате да видите и чуете Япония на 6 юни от 19:00 часа в Къщата на София!

Ще разберете, че "страната на Слънцето" наистина свети със собствена светлина и за нея думите са трудни, защото е "Просто Япония".

“Просто Япония“ е събитие - личен разказ на влюбената в нея Йоана Пенина - очевидец-четец (видял, чел и почувствал), чието име е намигване към любопитните към тази страна.

Япония е всичко друго, но не и „проста“ за разказване. Има достатъчно пътеводители и пътеписи, които я показват като туристическа дестинация и пътешественическа атракция. Тази лекция - разказ умишлено страни от ролята на навигация, а по-скоро цели да се вгледа и види културните разлики през очите на обикновения любител, в търсене на обяснение за някои откровено необясними феномени и факти в японския начин на живот.

В очите на водещата, Япония е страна на опозиции и контрасти, които живеят и се развиват в наглед противоречива, за нас европейците, симбиоза. В предимно визуална форма - снимков материал и коментар, ще можете да видите удивителните „противоречия“ на Япония - градът срещу природата, технологията срещу традицията, децата срещу възрастните, работа и забавление, животът и смъртта, културата и изкуството срещу потребителската култура. Разказът в картинки разкрива познание за Япония, което обяснява и разгадава (доколкото това е възможно), защо японците са това, което са.

Япония е необятна, дълбока, магнетична, объркваща…, но този разказ е за хората, които са любознателни и смели да се предизвикат да приемат различното, далечното, необяснимото наглед или поне да се запознаят с него.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Елате да видите и чуете Япония!".

Още от "Афиш"

АРТ ФИЕСТА: Черешово лято в Къщата на София

АРТ ФИЕСТА: Черешово лято в Къщата на София

Елате да отбележим началото на лятото в градината на Къщата на София!

БГ РАДИО представя: Годишни Музикални Награди 2018

БГ РАДИО представя: Годишни Музикални Награди 2018

На 16 юни (събота) в Благоевград - първия град в България, обявен за град-посланик на българската музика, ще се проведат 16-тите Годишни Музикални Награди на БГ Радио.

Презентация: „Изкуственият интелект - един различен поглед в бъдещето”

Презентация: „Изкуственият интелект - един различен поглед в бъдещето”

Каним Ви на представяне на новата книга на Теодора Стефанова, „Осмото чувство - ключът към Вселената”....