ЮНИ 25 Новини | ЗвездиОбнови

Най-известните актьори, изиграли Дядо Коледа

0 коментара0/5

Какво е Коледа без коледните филми? Най-често празничните дни минават на топло у дома, докато по телевизията вървят празнични филми. Вижте кои са най-популярните актьори, които влизат в ролята на Дядо Коледа и ни разсмиват по празниците.

Най-известните актьори, изиграли Дядо Коледа
Най-известните актьори, изиграли Дядо Коледа

Имате ли любими филми, които гледате всяка Коледа? От една страна са забавните комедии от типа на „Сам вкъщи“ и „Денис Белята“, които сме свикнали да виждаме по празниците ежегодно. От друга са филмите, разказващи истории за Дядо Коледа, неговите помощници и раздаването на подаръци. Преди да е започнал празничният маратон, решихме да ви разкажем малко повече за най-популярните коледни филми и актьорите, изиграли Дядо Коледа.

Добави описание

Едуард Аснър – вечният Дядо Коледа

Ед Аснър е ветеранът Дядо Коледа - участвал е в 8 коледни филма. Въпреки че е на 84 години, актьорът продължава да влиза в ролята на Добрия старец. Най-голямата му роля като Дядо Коледа е във филмите „Човекът, който спаси Коледа” и в „Елф”. Толкова често сме го виждали с брада, коледна шапка и корем, че ни е трудно да го познаем без тях. Ед Аснър е царят на коледните филми. Други негови популярни роли са в „Коледна ваканция 2”, „Коледна картичка” и „Коледа е отново тук”. Ед Аснър е част от звездния състав последния филм от поредицата „Сам вкъщи”. Продуцентите на филми до такава степен свързват Аснър с Дядо Коледа, че го канят да озвучава Добрия старец в „Историята на Дядо Коледа”.

В края на тази година се очаква Ед Аснър да се появи на големия екран в поредното превъплъщение на Дядо Коледа във филма "Christmas on the Bayou"

Добави описание

Тим Алън – 3 пъти Хо-Хо-Хо

Друг актьор, известен с превъплъщението си на Дядо Коледа, е Тим Алън. Актьорът влиза в ролята на Дядо Коледа в може би най-популярния коледен филм у нас – „Дядо Коледа”. Филмът „Дядо Коледа“ има 3 части – през 1994, 2002 и 2006. В първата част героят на Тим Алън без да иска убива истинския Дядо Коледа и според правилата на Северния полюс трябва да заеме неговото място. Публиката дотолкова се влюбва в първия филм от трилогията, че се снимат още две продължения. Филмите „Дядо Коледа“ са на върха на бокс офис класациите, когато излизат. Днес са се превърнали в класика. Ако търсите филм с коледно настроение за снежните дни, не пропускайте да гледате този.

Добави описание

Били Боб Торнтън - лошият Дядо Коледа

Ако си падате по нестандартни истории за Дядо Коледа, филмът „Лошият Дядо Коледа” ще ви хареса. Главната роля в комедията е на Били Боб Торнтън, бившият съпруг на Анджелина Джоли. Във филма Торнтън влиза в ролята на престъпник, който всяка година се преоблича като Добрия старец и ограбва магазините, в които работи като Дядо Коледа. Всичко това се повтаря, докато една година не се намесва малко момче, което преобръща представите на героя на Торнтън за Коледа. Филмът разказва една по-различна история за Дядо Коледа, която кара зрителите да вярват в доброто, дори у хората, които на пръв поглед изглеждат лоши.

Преди около месец продуцентите обявиха, че ще има втора част. Били Боб Торнтън потвърди участието си в продължението.

Вижте още за Най-популярните актьори, изиграли Дядо Коледа:

Добави описание

Пол Джиамати и Винс Вон - братята Коледа

Има и други нетипични истории за Дядо Коледа. Не пропускайте да гледате комедията „Фред Клаус”. Тук в ролята на Добрия старец влиза Пол Джиамати. Той е перфекционист, забравил какво е Коледа. В стремежа си да следи производството и опаковането на подаръци, Дядо Коледа (Пол Джиамати), е оставил коледния дух на заден план. На помощ му идва неговият  брат Фред Клаус (Винс Вон). Фред Клаус е бунтарят, човекът на забавлението. „Фред Клаус” е история, която ни напомня, че Коледа не е празник само за подаръци, а и за забавление.

Добави описание

Том Ханкс – анимационният Дядо Коледа

Том Ханкс е сред любимите ни актьори, изиграли Дядо Коледа. Актьорът озвучава Дядо Коледа в една от най-обичаните коледни анимации „Полярен експрес”. Можем спокойно да кажем, че в случая Том Ханкс е човекът-филм. Той озвучава няколко герои - кондуктора на експреса, Дядо Коледа, бездомника и Скрудж. Освен с гласовете си, актьорите в "Полярен експрес" буквално изиграват образите на анимационните герои. Към телата на актьорите се прикачват специални сензори. Специален компютър записва всяко движение, което по-късно се превръща в анимацията. Освен това тези сензори са прикрепени към лицата на актьорите, за да са мимиките на анимационните герои по-истински.

09.12.2013/ Радослава Михайлова

Още от "Звезди"

Киану Рийвс - моята спътница смъртта

Киану Рийвс - моята спътница смъртта

Заради поредицата трагедии в живота си Киану Рийвс е на „ти“ със свръхестествените явления, а парапсихолози са убедени, че е безсмъртно същество

Певците от ММ поколението

Певците от ММ поколението

Какво се случва с ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ, КОИТО ПРЕЗ 90-ТЕ ГОДИНИ УСПЯХА да възродят любовта на родните меломани към БГ музиката.

ЪПСУРТ: Психиатрите не бива да остават без работа

ЪПСУРТ: Психиатрите не бива да остават без работа

Ицо Хазарта, Бат Венци и Буч вече 20 години творят – имат пет албума в дискографията си и всяко парче се превръща в хит. Ето и какво казаха рапърите в специално интервю за Story.