ЮНИ 24 Новини | Звезди на прицелОбнови

„Оскарите“ – любопитни факти, които не знаете

0 коментара0/5

Наградите на Американската филмова академия винаги са свързани с много емоции и любопитни събития. До обществото обаче достига малка част от интересните факти и хората научават просто кои са големите носители на „Оскар“ за съответната година.

„Оскарите“ – любопитни факти, които не знаете

Ето и някои факти около призовете, които са по-малко известни.

Най-младият носител на „Оскар“ е 5-годишната Шърли Темпъл през 1934 г. По време на Голямата депресия тя е сред най-добре платените актриси. По-късно Темпъл става дипломат и заема поста посланик на САЩ в Гана и Чехословакия.

Най-възрастният победител в надпреварата е Кристофър Плъмър на 82 години, който получава признание за най-добра поддържаща мъжка роля във филма „Новаци“ през 2012 г.

Най-възрастната номинирана за наградата е актрисата Глория Стюарт, която на 87 години играе по-старата версия на Роуз от „Титаник“ през 1997 г.

Красота и стил от червения килим на Оскари 2016

Три филма са спечелили 11 награди „Оскар“ - "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" (2003), "Титаник" (1997) и "Бен-Хур" (1959).

Рекорда с по цели 14 номинации държат "Титаник", "Всичко за Ева" (1950) и "Ла Ла Ленд" (2016).

Звездата с най-много статуетки е Катрин Хепбърн, която е обявена за най-добра актриса през 1934 г., 1968 г., 1969 г. и 1982 г.

Даниъл Дей-Люис има три отличия за най-добър актьор.

Мерил Стрийпдържи рекорда с най-много номинации за главна женска роля - общо 20. Тя участва и в тазгодишната надпревара с ролята си във „Флорънс Фостър Дженкинс“.

Най-красивите рокли на ”Оскарите” през годините

Джак Никълсън пък има 12 номинации за най-добър актьор.

Най-дългата реч при награждаването е тази Гриър Гарсън - най-добра актриса за 1942 г. с "Госпожа Минивър." Тя е говорила пред публиката близо 7 минути.

Певицата Анони е първият транссексуален човек с номинация - тя за най-добра песен към документалния филм „Racing еxtinction“.

Първият човек, който отказва приза, е Дъдли Никълс, който печели в категория „Най-добър сценарий“ през 1935 г.

Около 3000 статуетки са връчени от 1929 г. насам. Производството на една партида от 50 статуетки отнема близо 3 месеца.

 

ДА СИ ПРИПОМНИМ:

 

Звездни рокли Оскари 2014>>>

Звездни рокли Оскари 2014

 

Звездна мода Оскари 2012>>>

Звездна мода Оскари 2012

 

 

Звездни рокли Оскари 2011 >>>

Звездни рокли Оскари 2011

 

 

Още от "Звезди на прицел"

ИГРА: Спечели с филма "Аз, проклетникът 3"

ИГРА: Спечели с филма "Аз, проклетникът 3"

Девет от читателите на Rozali.com имат възможност да спечелят подаръци, ако отговорят правилно на въпроса, свързан с филма „Аз, проклетникът 3“, чиято премиера е в кината на 30 юни на 2D и 3D.

Виктория Сваровски се омъжи в рокля за милиони (СНИМКИ)

Виктория Сваровски се омъжи в рокля за милиони (СНИМКИ)

Наследницата на империята Сваровски, Виктория Сваровски, се омъжи на пищна церемония в Италия. Роклята й, разбира се, бе обсипана с половин милион кристалчета, тежеше близо 50 кг. и струваше близо 1 милион долара.

Трансформърс: Последният рицар

ИГРА: Спечели с филма „Трансформърс: Последният рицар“ - ПРИКЛЮЧИ

Осем от читателите на Rozali.com имат възможност да спечелят подаръци, ако отговорят правилно на въпроса свързан с филма „Трансформърс: Последният рицар“, чиято премиера e на 23 юни в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.