ЯНУ 19 Новини | Звезди на прицелОбнови

Мерил Стрийп: Насилието ражда насилие

От 0 коментара0/5

Трикратната носителка на „Оскар“ Мерил Стрийп отправи остри критики към избрания американски президент Доналд Тръмп по време на речта си при получаване на наградата за цялостен принос на „Златните глобуси“.

Мерил Стрийп: Насилието ражда насилие
 © Guliver/ Getty

Мерил Стрийп трудно сдържаше емоциите си докато получаваше отличието под бурни аплодисменти.

Какво всъщност е Холивуд? Това е група хора, събрани от други места. Холивуд е пълен с външни хора и чужденци. Ако ги изхвърлите, няма да остане нищо друго за гледане, освен футбол и смесени бойни изкуства“, каза тя сдържайки сълзите си.

Мерил Стрийп влезе в ролята на Доналд Тръмп >>>

Речта на 67-годишната Мерил Стрийп идва по-малко от две седмици преди официалното встъпване в длъжност на Доналд Тръмп. В нея тя засегна някои от най-спорните теми от неговата предизборна кампания като забраната на мюсюлмани да влизат в страната и строежа на стена по мексиканската граница.

Мерил Стрийп отправи критика към Тръмп и заради негова реч от предизборната му кампания, по време на която се подиграва с репортер инвалид.

„Става въпрос за момента, когато човекът, искащ да седне на най-уважаваното място в страната, имитира репортер инвалид – човек, когото той превъзхожда по привилегированост, власт и възможност да отвърне. Това разби сърцето ми“, каза тя.

мерил стрийп

Неуважението води до неуважение. Насилието пробужда насилие... Когато влиятелните използват позициите си, за да тормозят останалите, всички губим“, допълни още тя.

В речта си Мерил Стрийп говори и за своята приятелка и колежка Кари Фишър, която почина няколко дни след Коледа.

„Както моята приятелка, покойната принцеса Лея, ми каза веднъж – превърни разбитото си сърце в изкуство“, каза Мерил Стрийп.

На тазгодишните награди „Златен глобус“ Мерил Стрийп беше номинирана в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си във „Флорънс Фостър Дженкинкс“, но загуби от Ема Стоун. /АФП /

 

ВИЖТЕ КОИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА ЗЛАТЕН ГЛОБУС 2017, КАТО КЛИКНЕТЕ НА СНИМКАТА ДОЛУ:

златен глобус 2017

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Мерил Стрийп: Насилието ражда насилие".

Още от "Звезди на прицел"

ИГРА: Спечели с филма „На парчета“

ИГРА: Спечели с филма „На парчета“

Трима от читателите на Rozali имат възможност да спечелят двоен билет за филма „На парчета“, ако отговорят правилно на въпроса.

Мадона

Мадона: Потискат ме, защото съм нестандартна и имам млади любовници

Поп иконата Мадона сподели пред сп. „Харпърс базар” , че се чувства „потисната” и е уморена от критиките, че има връзки с много по-млади мъже – плод на двойни стандарти по полов признак.

Ирина Шейк разкри датата на сватбата си с Брадли Купър

Ирина Шейк разкри датата на сватбата си с Брадли Купър

Ирина Шейк и Брадли Купър съобщиха датата на сватбата си.