ЮНИ 23 Новини | Звезди на прицелОбнови

Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели

От 0 коментара0/5

Холивудският актьор Кърк Дъглас, чиято знаменита кариера включва знакови роли в киното, става на 100 години в петък и обяснява невероятното си дълголетие с „чудесния си брак”, който продължава над шест десетилетия.

Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели
Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели © Guliver/ Getty

По случай паметното събитие Дъглас е написал есе, в което посочва, че втората му съпруга Ан, на 97 години, е била негов стимул да превъзмогва несгодите през годините.

„Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, пише Дъглас в седмичното сп. „Клоузър”.

Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели

Номиниран три пъти за наградата „Оскар”, юбилярят ще празнува със 200 приятели и роднини на тържество в Калифорния, на което домакини ще бъдат синът му Майкъл и снаха му Катрин Зита Джоунс.

майкъл дъглас и катрин зита джоунс

Кърк Дъглъс, който се оттегли през 1996 след удар, затруднил говора му, се упражнява с терапевт, за да произнесе кратко слово пред гостите.

„Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче вярвам, че не сме на този свят без причина”, изтъква Дъглас.

Бях пощаден след катастрофа с хеликоптер и удар, за да направя още добрини, преди да си отида”, пише Кърк Дъглас.

Кърк Дъглас, син на неграмотни имигранти от Русия, изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които е Спартак.

Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели

Снимал се е в повече от 80 филма, но никога не е участвал в сериал.

Роден в бедност в Ню Йорк като Исур Даниелович Демски в семейството на баща евреин и майка протестантка, Кърк Дъглас учи в Академията за драматични изкуства.

Първата съпруга на Кърк Дъглас е американската актриса Дайан Уебстър. От брака му с нея се раждат синовете му Майкъл и Джоуъл. Кърк и Дайан се развеждат през 1951 година.

Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели

Три години по-късно Дъглас се жени за Ан Буйдънс, която е от белгийски произход. Ан пише за него:

”Да живея със съпруга си е като да седя в прекрасна градина в подножието на вулкан, който може всеки момент да изригне”. Кърк и Ан имат двама синове – Ерик и Питър.

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер. /АФП/