МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Витамин Б3 в борба с глаукомата

От 0 коментара0/5

Ако към водата, която се пие се прибави витамин В3 може да се подобри зрението и да се предотврати появата на глаукома, твърдят учените.

Витамин Б3 в борба с глаукомата
 © Архив

При опитите направени с мишки, учените стигнали до заключението, че очите на животните били по-здрави за по-дълъг период от време и вероятността от поява на глаукома била намалена.

Според специалистите това откритие може да подсигури по-евтина и по-сигурна терапия при по-възрастните пациенти вместо ежедневното слагане на капки за очи, съобщава "Дейли Мейл".

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

10 витамини и минерали, от които имаме нужда >>>

 

 

Следователите от лабораторията "Джексън" в щата Мейн прибавили витамин В3 към водата на генетично предразположени към глаукомата мишки. Резултатите показали, че за по-дълъг период от време очите им били по-здрави и защитени от глаукомата.

Близо 80 милиона души по света страдат от глаукома. Появата на болестта е в резултат на високо очно налягане, което уврежда очния нерв. Обикновено глаукомата се открива късно защото протича без никакви симптоми. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Витамин Б3 в борба с глаукомата".

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.