МАЙ 28 Новини | ЗдравеОбнови

Витамин Б3 в борба с глаукомата

От 0 коментара0/5

Ако към водата, която се пие се прибави витамин В3 може да се подобри зрението и да се предотврати появата на глаукома, твърдят учените.

Витамин Б3 в борба с глаукомата
 © Архив

При опитите направени с мишки, учените стигнали до заключението, че очите на животните били по-здрави за по-дълъг период от време и вероятността от поява на глаукома била намалена.

Според специалистите това откритие може да подсигури по-евтина и по-сигурна терапия при по-възрастните пациенти вместо ежедневното слагане на капки за очи, съобщава "Дейли Мейл".

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

10 витамини и минерали, от които имаме нужда >>>

 

 

Следователите от лабораторията "Джексън" в щата Мейн прибавили витамин В3 към водата на генетично предразположени към глаукомата мишки. Резултатите показали, че за по-дълъг период от време очите им били по-здрави и защитени от глаукомата.

Близо 80 милиона души по света страдат от глаукома. Появата на болестта е в резултат на високо очно налягане, което уврежда очния нерв. Обикновено глаукомата се открива късно защото протича без никакви симптоми. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Витамин Б3 в борба с глаукомата".

Още от "Здраве"

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Повечето от фитнес тракерите са достатъчни надеждни що се отнася да определяне сърдечната честота, но са практически безполезни за отчитането на енергията, изразходвана при физическа активност.

Леките цигари са особено опасни за здравето

Леките цигари са особено опасни за здравето

Така наречените леки цигари („лайт“) са също толкова опасни за здравето, колкото и обикновените.

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италианското правителство прие наредба, с която се въвежда задължителна ваксинация за деца срещу инфекциозни заболявания, съобщиха местните медии.