МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Учени: Вредно е да се работи повече от 39 часа седмично

От 0 коментара0/5

Най-здравословна е 39-часовата работна седмица, установиха учени от Австралийския национален университет.

Учени: Вредно е да се работи повече от 39 часа седмично
 © istockphoto.com

В много държави максималната работна седмица достига 48 часа, но според експертите здравословните проблеми могат да бъдат спестени, ако човек работи не повече от 39 часа седмично. Учените анализираха данните на около 8000 австралийци.

Те взеха под внимание и други задължения на хората. Според тях колкото повече работи човек, толкова по-малко време му остава за хранене и грижи за себе си.

Вижте също:

7 знака, че работата вреди на здравето ви >>>

Работното време е виновно за болестите >>>

Жените отделят повече внимание и време за домашните задължения, затова при тях здравословна е 34-часовата работна седмица. Освен това макар че жените не отстъпват на мъжете като квалификация, те печелят по-малко от мъжете и са по-малко независими в работата в сравнение с представителите на силния пол.

Затова жените са подложени на по-голям риск от здравословни проблеми в сравнение с мъжете.

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.