ЮНИ 29 Новини | ЗдравеОбнови

Синдромът "Нощно ядене" е генетичен

0 коментара0/5

Хората, които се събуждат да похапнат нощем, трябва да обвинят гените си затова, установи ново проучване.

Синдромът  "Нощно ядене" е генетичен
Синдромът "Нощно ядене" е генетичен

Синдромът на нощното хранене се появява, когато гените, които синхронизират усещането за глад и съня са дефектни. Това променя сигналите до мозъка, обърква времето за хранене и води до наддаване на излишна телесна маса.

Според резултатите от изследването, 1-2% от хората страдат от това заболяване, като признаците включват събуждане през нощта, подкрепено с огромно желание за глад и невъзможност за сън преди обилно наяждане.

Съвсем наскоро синдромът е класифициран като хранително разстройство, но причините за него все още не са изяснени. Консумираната храна през нощта най-често е с високо съдържание на калории, което води до увеличаване на теглото, а при някои случаи и до затлъстяване.

Изследователите смятат, че гените трябва да работят заедно, за да синхронизират съня и храненето и дори малка неизправност може да причини разбъркване в нормалните човешки навици.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Синдромът "Нощно ядене" е генетичен".

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.