МАЙ 28 Новини | ЗдравеОбнови

Шанс за лечение на гастроезофагиален рефлукс

От 0 коментара0/5

Компанията Mederi Therapeutics обяви публикуването на мета анализ на 28 проучвания по темата за лечение на гастроезофагиалния рефлукс.

Шанс за лечение на гастроезофагиален рефлукс
 © istockphoto.com

В тези 28 изследвания са участвали 2 468 пациенти, които са били успешно подложени на терапията Stretta. Анализът е озаглавен Systematic Review and Meta-Analysis of Controlled and Prospective Cohort Efficacy Studies of Endoscopic Radiofrequency for Treatment of Gastroesophageal Reflux Disease ».

Гастроезофагиалният рефлукс е хронично заболяване, при което стомашно съдържимото се връща в хранопровода и това предизвиква симптоми като парене и гадене. Тъй като стомашно съдържимото е примесено със солна киселина от стомашния сок, то може да предизвика възпаление на хранопровода. Като една от основните причини се посочва нарушение във функцията на долният сфинктер на хранопровода. Той представлява неволи мускул, разположен на изхода на хранопровода и посредством отпускането си позволява пропускането на храната към стомаха. Обикновено лечението е медикаментозно – с препарати като Н2-блокери, инхибитори на протонната помпа, антиациди и др, но около 30% от пациентите не чувстват облекчение.

Гастроезофагиален рефлукс при децата >>>

Терапията Stretta представлява прилагане на слаба радиочестотна енергия върху мускула на долния сфинктер на хранопровода. Това лечение позволява да се уплътни мускула, което засилва бариерата между стомаха и хранопровода. Постига се намаляване на симптомите на гастроезофагиалния рефлукс. Stretta е ендоскопско нехирургично лечение, което предлага по-сигурно и по-малко инвазивно решение. То спестява на пациентите да приемат медикаменти цял живот. /АФП/

Още от "Здраве"

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Повечето от фитнес тракерите са достатъчни надеждни що се отнася да определяне сърдечната честота, но са практически безполезни за отчитането на енергията, изразходвана при физическа активност.

Леките цигари са особено опасни за здравето

Леките цигари са особено опасни за здравето

Така наречените леки цигари („лайт“) са също толкова опасни за здравето, колкото и обикновените.

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италианското правителство прие наредба, с която се въвежда задължителна ваксинация за деца срещу инфекциозни заболявания, съобщиха местните медии.