МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Шанс за лечение на гастроезофагиален рефлукс

От 0 коментара0/5

Компанията Mederi Therapeutics обяви публикуването на мета анализ на 28 проучвания по темата за лечение на гастроезофагиалния рефлукс.

Шанс за лечение на гастроезофагиален рефлукс
 © istockphoto.com

В тези 28 изследвания са участвали 2 468 пациенти, които са били успешно подложени на терапията Stretta. Анализът е озаглавен Systematic Review and Meta-Analysis of Controlled and Prospective Cohort Efficacy Studies of Endoscopic Radiofrequency for Treatment of Gastroesophageal Reflux Disease ».

Гастроезофагиалният рефлукс е хронично заболяване, при което стомашно съдържимото се връща в хранопровода и това предизвиква симптоми като парене и гадене. Тъй като стомашно съдържимото е примесено със солна киселина от стомашния сок, то може да предизвика възпаление на хранопровода. Като една от основните причини се посочва нарушение във функцията на долният сфинктер на хранопровода. Той представлява неволи мускул, разположен на изхода на хранопровода и посредством отпускането си позволява пропускането на храната към стомаха. Обикновено лечението е медикаментозно – с препарати като Н2-блокери, инхибитори на протонната помпа, антиациди и др, но около 30% от пациентите не чувстват облекчение.

Гастроезофагиален рефлукс при децата >>>

Терапията Stretta представлява прилагане на слаба радиочестотна енергия върху мускула на долния сфинктер на хранопровода. Това лечение позволява да се уплътни мускула, което засилва бариерата между стомаха и хранопровода. Постига се намаляване на симптомите на гастроезофагиалния рефлукс. Stretta е ендоскопско нехирургично лечение, което предлага по-сигурно и по-малко инвазивно решение. То спестява на пациентите да приемат медикаменти цял живот. /АФП/

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.