АПР 20 Новини | ЗдравеОбнови

Зелено кафе за отслабване

6 коментара5/5

Зелените зърна от кафе помагат значително за намаляването на излишните килограми, смятат диетолози.

Зелено кафе за отслабване

В изследването участвали група жени, които трябвало да ядат по няколко зърна зелено кафе ежедневно. След края на експеримента тяхното тегло било с 10% по-малко в сравнение с началото на изследването. Диетолозите направили заключението, че приемането на определени количества зелено кафе и спазване на здравословна диета с ниско съдържание на мазнини, могат да помогнат за бързото отслабване.

В друг експеримент участвали 16 млади момичета между 22 и 26 години, които приемали екстракт от семената на кафето в продължение на 22 седмици. Те редували слаба доза – 700 мг кафе с висока доза – 1050 мг. Жените загубили средно по 8 килограма за 22 седмици.

Общото тегло намалява с 10,5%, а мазнините се стопяват с 16%. Специалистите смятат, че ефектът на зърната от зелено кафе е свързан с веществото, наречено хлорогенова киселина, която се съдържа в неизпеченото кафе.

При печене зърната на кафето се променят не само на цвят, аромат и вкус. При обработка на температура от 240-250 градуса по Целзий това вещество изчезва. Зелените зърна запазват киселината и са почти без миризма с леко горчив вкус.

6 коментарaДобави коментар »

bunito1

От bunito124.01.2014, 11:06 ч.

Не само не ми помогна с килограмите,но ми създаде такъв проблем със стомаха,че се наложи да се лекувам един месец с доста скъпи лекарства.Тази измама трябва да бъде спряна,защото не само не помага,но и разболява.Повече...

Виж всички коментари за "Зелено кафе за отслабване".

Още от "Здраве"

Тайната на яйцеклетката е разкрита

Тайната на яйцеклетката е разкрита

Учени разкриха ключовия първи етап от от оплождането, който позволява на сперматозоида за разпознае яйцеклетката и да се закрепи за нея, става ясно от публикация в научното списание "Нейчър".

Бадемът е природен лек срещу главоболие

Бадемът е природен лек срещу главоболие

Основната съставка на обезболяващите хапчета – сацилин, се съдържа в някои видове ядки като бадемa.

12-годишна британка стана майка

12-годишна британка стана майка

12-годишна британка и приятелят й станаха най-младите родители в Обединеното кралство.