АПР 24 Новини | ЗдравеОбнови

Зелено кафе за отслабване

6 коментара5/5

Зелените зърна от кафе помагат значително за намаляването на излишните килограми, смятат диетолози.

Зелено кафе за отслабване

В изследването участвали група жени, които трябвало да ядат по няколко зърна зелено кафе ежедневно. След края на експеримента тяхното тегло било с 10% по-малко в сравнение с началото на изследването. Диетолозите направили заключението, че приемането на определени количества зелено кафе и спазване на здравословна диета с ниско съдържание на мазнини, могат да помогнат за бързото отслабване.

В друг експеримент участвали 16 млади момичета между 22 и 26 години, които приемали екстракт от семената на кафето в продължение на 22 седмици. Те редували слаба доза – 700 мг кафе с висока доза – 1050 мг. Жените загубили средно по 8 килограма за 22 седмици.

Общото тегло намалява с 10,5%, а мазнините се стопяват с 16%. Специалистите смятат, че ефектът на зърната от зелено кафе е свързан с веществото, наречено хлорогенова киселина, която се съдържа в неизпеченото кафе.

При печене зърната на кафето се променят не само на цвят, аромат и вкус. При обработка на температура от 240-250 градуса по Целзий това вещество изчезва. Зелените зърна запазват киселината и са почти без миризма с леко горчив вкус.

6 коментарaДобави коментар »

bunito1

От bunito124.01.2014, 11:06 ч.

Не само не ми помогна с килограмите,но ми създаде такъв проблем със стомаха,че се наложи да се лекувам един месец с доста скъпи лекарства.Тази измама трябва да бъде спряна,защото не само не помага,но и разболява.Повече...

Виж всички коментари за "Зелено кафе за отслабване".

Още от "Здраве"

Храненето след запой вреди на талията

Храненето след запой вреди на талията

Прибягването към заведения за бързо хранене след вечерен запой е най-големият враг на тънката талия.

Стресът влошава симптомите на алергия

Стресът влошава симптомите на алергия

Стресът може да влоши симптомите на сезонните алергии, показва ново американско изследване.

Как да предпазим здравето си от промените във времето

Как да предпазим здравето си от промените във времето

Нестабилните атмосферни условия нарушават здравословното състояние на повечето хора, като увеличава риска от проблеми с кръвообращението, казва австрийският професор Хадемар Банкхофер.