МАЙ 25 Новини | ЗдравеОбнови

Нудъли от копринени буби влизат в менютата в Китай

0 коментара0/5

Компанията „Bits and Bites“, иска да създаде нов начин за здравословен и траен начин на хранене за милиарди хора като започне производство на нудъли от стрити на прах копринени буби.

Нудъли от копринени буби влизат в менютата в Китай

Предприемачът Матилда Хо се надява да направи революция в начина, по който се произвеждат традиционните азиатски спагети нудъли. Компанията, на която тя е управителен директор - „Bits and Bites“, иска да създаде нов начин за здравословен и траен начин на хранене за милиарди хора като започне производство на нудъли от стрити на прах копринени буби.

Вижте още: 
Оризови спагети - вековната китайската храна >>>

Изборът на съставка не е случаен, тъй като бубите са богат източник на протеини и страничен продукт на текстилната индустрия.

„Това е фантастична съставка“, посочи Хо, допълвайки, че копринените буби, които имат лек рибен привкус, са приятни за ядене.

В момента „Bits and Bites“ работи съвместно с главни готвачи, които разработват рецепти, които след това се оценяват от потребители.

Преди 18 месеца Хо и нейните колеги създават онлайн фермерски базар, насочен към разрастващата се китайска средна класа, предлагайки здравословни храни, които също така са и произведени по екологичен начин. От тогава до сега платформата се е разраснала значително и нейни последователи са около 40 000 души. На нея се предлага широко разнообразие от храна местно производство, като екипът на Хо дори е осигурил остров, на който кравите, произвеждащи продукти за базара, могат свободно да пасат трева.

Научете повече за китайската кухня >>>

Според нея необходимостта от предлагане на здравословна храна е наложителна заради нарастващия брой хора с наднормено тегло и други здравословни проблеми, свързани с начина на живот. „Хората разполагат с повече пари за храна, но не знаят как да се хранят правилно“, смята тя.

Според Хо важно за производството на храна е не само това тя да е здравословна, но и да не нанася вреди на околната среда, „тъй като ние не наследяваме земята от нашите предци, ние я взимаме на заем от нашите деца“. 

Още от "Здраве"

Леките цигари са особено опасни за здравето

Леките цигари са особено опасни за здравето

Така наречените леки цигари („лайт“) са също толкова опасни за здравето, колкото и обикновените.

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италианското правителство прие наредба, с която се въвежда задължителна ваксинация за деца срещу инфекциозни заболявания, съобщиха местните медии.

Ягодите подмладяват и избелват зъбите

Ягодите подмладяват и избелват зъбите

Освен че имат апетитен вид и аромат, ягодите са много хранителни и полезни за вашето здраве.