ЮНИ 29 Новини | ЗдравеОбнови

Нудъли от копринени буби влизат в менютата в Китай

0 коментара0/5

Компанията „Bits and Bites“, иска да създаде нов начин за здравословен и траен начин на хранене за милиарди хора като започне производство на нудъли от стрити на прах копринени буби.

Нудъли от копринени буби влизат в менютата в Китай

Предприемачът Матилда Хо се надява да направи революция в начина, по който се произвеждат традиционните азиатски спагети нудъли. Компанията, на която тя е управителен директор - „Bits and Bites“, иска да създаде нов начин за здравословен и траен начин на хранене за милиарди хора като започне производство на нудъли от стрити на прах копринени буби.

Вижте още: 
Оризови спагети - вековната китайската храна >>>

Изборът на съставка не е случаен, тъй като бубите са богат източник на протеини и страничен продукт на текстилната индустрия.

„Това е фантастична съставка“, посочи Хо, допълвайки, че копринените буби, които имат лек рибен привкус, са приятни за ядене.

В момента „Bits and Bites“ работи съвместно с главни готвачи, които разработват рецепти, които след това се оценяват от потребители.

Преди 18 месеца Хо и нейните колеги създават онлайн фермерски базар, насочен към разрастващата се китайска средна класа, предлагайки здравословни храни, които също така са и произведени по екологичен начин. От тогава до сега платформата се е разраснала значително и нейни последователи са около 40 000 души. На нея се предлага широко разнообразие от храна местно производство, като екипът на Хо дори е осигурил остров, на който кравите, произвеждащи продукти за базара, могат свободно да пасат трева.

Научете повече за китайската кухня >>>

Според нея необходимостта от предлагане на здравословна храна е наложителна заради нарастващия брой хора с наднормено тегло и други здравословни проблеми, свързани с начина на живот. „Хората разполагат с повече пари за храна, но не знаят как да се хранят правилно“, смята тя.

Според Хо важно за производството на храна е не само това тя да е здравословна, но и да не нанася вреди на околната среда, „тъй като ние не наследяваме земята от нашите предци, ние я взимаме на заем от нашите деца“. 

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.