АПР 27 Новини | ЗдравеОбнови

Ново лечение замества ин-витрото

0 коментара0/5

Трагично е, но все повече се увеличава броя на двойките, за които създаването на семейство се оказва по-трудна задача, отколкото трябва.

Ново лечение замества ин-витрото

Независимо дали става дума за поликистозни яйчници, нисък брой на сперматозоидите или най-лошото от всичко, неизяснен стерилитет, много от партньорите са принудени да дадат всичките си спестявания за оплождане ин-витро.

Но на хоризонта се появи нов метод за лечение на безплодието, който гарантира резултати до 24 седмици. Новаторското лечение се фокусира върху премахване на психичните блокажи, които пречат на забременяването. Намалява се хормона на стреса кортизол, който също може да възпрепятства зачеването. Програмата работи за подобряване на психическото здраве на двойката, като създава оптимални условия за лесно оплождане.

Според създателя й невролога Майкъл Арнолд, програмата е напълно естествена и има успеваемост между 66 и 77% в зависимост от причината за безплодието.

Той и екипът му установили, че 75 на сто от двойките, които са извършили 20 процедури в период от шест месеца, са успели да заченат в сравнение с едва 32,3 на сто от партньорите, които опитват ин-витро. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Ново лечение замества ин-витрото".

Още от "Здраве"

Ефектът на плацебото помага и при лекуване на разбито сърце

Ефектът на плацебото помага и при лекуване на разбито сърце

Сърцето ви е било разбито от скорошна раздяла? Най-добрият начин да се възстановите от негативните чувства е като повярвате, че правите нещо, с което помагате на себе си, смятат учени.

Затлъстяването е основа причина за по-кратък живот

Затлъстяването е основа причина за по-кратък живот

Оказва се, че затлъстяването е по-голям рисков фактор от пушенето и високото кръвно налягане.

Хапчетата против забременяване влошават женското здраве

Хапчетата против забременяване влошават женското здраве

Едно от най-разпространените средства за контрацепция – противозачатъчните хапчета, имат негативен ефект върху общото здраве на жените.