МАЙ 27 Новини | ЗдравеОбнови

Ново лечение замества ин-витрото

0 коментара0/5

Трагично е, но все повече се увеличава броя на двойките, за които създаването на семейство се оказва по-трудна задача, отколкото трябва.

Ново лечение замества ин-витрото

Независимо дали става дума за поликистозни яйчници, нисък брой на сперматозоидите или най-лошото от всичко, неизяснен стерилитет, много от партньорите са принудени да дадат всичките си спестявания за оплождане ин-витро.

Но на хоризонта се появи нов метод за лечение на безплодието, който гарантира резултати до 24 седмици. Новаторското лечение се фокусира върху премахване на психичните блокажи, които пречат на забременяването. Намалява се хормона на стреса кортизол, който също може да възпрепятства зачеването. Програмата работи за подобряване на психическото здраве на двойката, като създава оптимални условия за лесно оплождане.

Според създателя й невролога Майкъл Арнолд, програмата е напълно естествена и има успеваемост между 66 и 77% в зависимост от причината за безплодието.

Той и екипът му установили, че 75 на сто от двойките, които са извършили 20 процедури в период от шест месеца, са успели да заченат в сравнение с едва 32,3 на сто от партньорите, които опитват ин-витро. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Ново лечение замества ин-витрото".

Още от "Здраве"

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Фитнес тракерите отчитат правилно пулса ни, но не и изгорените калории

Повечето от фитнес тракерите са достатъчни надеждни що се отнася да определяне сърдечната честота, но са практически безполезни за отчитането на енергията, изразходвана при физическа активност.

Леките цигари са особено опасни за здравето

Леките цигари са особено опасни за здравето

Така наречените леки цигари („лайт“) са също толкова опасни за здравето, колкото и обикновените.

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италианското правителство прие наредба, с която се въвежда задължителна ваксинация за деца срещу инфекциозни заболявания, съобщиха местните медии.