МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Най-тежката жена на планетата се подлага на спешна операция в Индия

0 коментара0/5

Най-тежката жена на планетата мина в режим на специална диета само с хранителни течности в навечерието на спешната операция за намаляване на теглото ѝ, на която ще се подложи в Индия.

Най-тежката жена на планетата се подлага на спешна операция в Индия

Дебелата дама е от египетски произход, казва се Еман Ахмед Абд Ел Ати и на 37-годишна възраст тежи около 500 килограма.

Еман не бе напускала дома си от близо 20 години преди пътуването си до Мумбай по повод хирургическата интервенция. Лекарите искат жената да свали поне 50 килограма преди да извършат операцията и затова ще я хранят единствено с хранителни течности в следващите 25 дни. Целта на процедурата ще бъде дамата да свали още 150 килограма, което ще ѝ позволи да седи спокойно и да се храни сама – нещо невъзможно в текущото ѝ състояние.

Абд Ел Ати ще остане в болничното заведение поне пет месеца след операцията. В момента тя изпълнява няколкогодишна планирана програма, с която да свали теглото си под 100 килограма. За транспортирането ѝ от Египет до Индия бе използван специален модифициран самолет „Еърбъс”, след като редица авиолинии ѝ отказаха услугите си. Индия е често посещавана дестинация от медицински туристи, които търсят качествени услуги, малко чакане и ниски цени.

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.