МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Мюслито е идеалната закуска

1 коментар0/5

Специалисти по храненето от Университета на Илинойс установиха, че идеалната закуска, особено за хора, които искат да отслабнат, е мюслито.

Мюслито е идеалната закуска

Мюслито e храна, богата на фибри и соев протеин, може да ви зареди с енергия и настроение до късно вечерта. Казват, че закуската е основното хранене на човек. Тя помага на организма ни да работи добре през целия ден, но учените от Илинойс решиха да проведат по-задълбочено проучване за това от какво се нуждае тялото ни, за да има сила през деня.

Те достигнали до заключението, че обезмаслените зърнени закуски и соеви протеини най-добре отговарят на нуждите ни сутрин. Тази комбинация дава достатъчно калории и хранителни вещества.

Мюсли – закуска за шампиони >>>

Мюслито е много по-добра от сандвича, който съдържа от т.нар. "бързи въглехидрати", които водят до наднормено тегло. /БГНЕС /

Още от "Здраве"

Лондон иска да намали с 20% захарта, консумирана от деца

Лондон иска да намали с 20% захарта, консумирана от деца

Правителството на Великобритания въведе нови правила за производство на хранителни продукти, с които цели да намали с до 20% консумираната от деца захар.

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.