ЮНИ 26 Новини | ЗдравеОбнови

Мюслито е идеалната закуска

1 коментар0/5

Специалисти по храненето от Университета на Илинойс установиха, че идеалната закуска, особено за хора, които искат да отслабнат, е мюслито.

Мюслито е идеалната закуска

Мюслито e храна, богата на фибри и соев протеин, може да ви зареди с енергия и настроение до късно вечерта. Казват, че закуската е основното хранене на човек. Тя помага на организма ни да работи добре през целия ден, но учените от Илинойс решиха да проведат по-задълбочено проучване за това от какво се нуждае тялото ни, за да има сила през деня.

Те достигнали до заключението, че обезмаслените зърнени закуски и соеви протеини най-добре отговарят на нуждите ни сутрин. Тази комбинация дава достатъчно калории и хранителни вещества.

Мюсли – закуска за шампиони >>>

Мюслито е много по-добра от сандвича, който съдържа от т.нар. "бързи въглехидрати", които водят до наднормено тегло. /БГНЕС /

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.