МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Кърменето намалява риска от метаболитен синдром

От 0 коментара0/5

Това бе доказано в изследване с участието на 4700 корейски жени на възраст от 19 до 50 години.

Кърменето намалява риска от метаболитен синдром
 © архив

Самият метаболитен синдром е комплекс от нарушения, които повишават риска от инфаркт, инсулт, диабет.

Участничките в изследването са били разделени на 4 групи. Жените от първата група са кърмили през целия си живот по-малко от 5 месеца, от втората - от 6 до 11 месеца, от третата от 12 до 23 месеца, а от четвъртата повече от 24 месеца.

Учените установили, че опасността от метаболитен синдром при жените, които са кърмили децата си 12 и повече месеца, е била съществено по-ниска от онези, които са кърмили по-малко от 12 месеца.

Вижте също:

Кърменето намалява риска от рак на гърдата с до 20%>>>

8 причини да кърмите >>>

Междувременно по-рано учени от Франция установиха, че кърменето прави детето по-малко капризно към храната. Изследването им показа, че при 6-годишните деца, които са били кърмени като бебета от майките си, а след това са били хранени с пюрета, менюто им се оказало много разнообразно. Освен това тези деца по-често искали да ядат зеленчуци. /БГНЕС/

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.