МАЙ 25 Новини | ЗдравеОбнови

Кофеин уби тийнеджър в САЩ

От 0 коментара0/5

Кафе, кофеинова напитка и енергийна сода се оказаха смъртоносна комбинация за тийнейджър от Южна Каролина, който умря два часа след консумирането им.

Кофеин уби тийнеджър в САЩ
 © Архив

Трагичният случай е предупреждение за рисковете от предозиране с кофеин.

Дейвис Алън Крайп починал на 26 април от "предизвикан от кофеин сърдечен проблем, причинил вероятна аритмия", пише в изявление на болницата в окръг Ричмънд в южния американски щат.

Два часа преди това Крайп е пил кафе, голяма Diet Mountain Dew и енергийна напитка.

Според местния лекар Гари Уотс този случай е "изключително необичаен". Случилото се дължи предимно на времето, за което той е погълнал голямо количество кофеин и то е засегнало сърцето му", казва Уотс пред The Post and Courier, добавяйки, че Крайп е колабирал само 15 минути след като е изпил енергийната напитка.

Американската агенция по храните и лекарствата (US Food and Drug Administration) препоръчва на възрастните да не консумират повече от 400 мг кофеин на ден, което е еквивалентно на четири или пет чаши кафе.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

Кофеинизъм – и вие ли сте от зависимите? >>>

 

 

На пресконференция в понеделник бащата на момчето заяви, че синът му е бил много внимателен по отношение на наркотиците и алкохола. "Не катастрофа отне живота му, а енергийна напитка", каза Шон Крайп.

Въпреки че енергийните напитки представляват само малък сегмент от производството на безалкохолни напитки, те са много популярни сред младите хора. Здравните експерти са загрижени заради високото съдържание на кофеин в напитките, което може да причини аритмия и да повиши кръвното налягане при младите хора.

Енергийните напитки могат да съдържат до 240 милиграма кофеин, според проучване на Consumer Reports от 2012 година. /АФП /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кофеин уби тийнеджър в САЩ".

Още от "Здраве"

Леките цигари са особено опасни за здравето

Леките цигари са особено опасни за здравето

Така наречените леки цигари („лайт“) са също толкова опасни за здравето, колкото и обикновените.

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италия въвежда задължителна ваксинация за децата

Италианското правителство прие наредба, с която се въвежда задължителна ваксинация за деца срещу инфекциозни заболявания, съобщиха местните медии.

Ягодите подмладяват и избелват зъбите

Ягодите подмладяват и избелват зъбите

Освен че имат апетитен вид и аромат, ягодите са много хранителни и полезни за вашето здраве.