ЮНИ 29 Новини | ЗдравеОбнови

Кофеин уби тийнеджър в САЩ

От 0 коментара0/5

Кафе, кофеинова напитка и енергийна сода се оказаха смъртоносна комбинация за тийнейджър от Южна Каролина, който умря два часа след консумирането им.

Кофеин уби тийнеджър в САЩ
 © Архив

Трагичният случай е предупреждение за рисковете от предозиране с кофеин.

Дейвис Алън Крайп починал на 26 април от "предизвикан от кофеин сърдечен проблем, причинил вероятна аритмия", пише в изявление на болницата в окръг Ричмънд в южния американски щат.

Два часа преди това Крайп е пил кафе, голяма Diet Mountain Dew и енергийна напитка.

Според местния лекар Гари Уотс този случай е "изключително необичаен". Случилото се дължи предимно на времето, за което той е погълнал голямо количество кофеин и то е засегнало сърцето му", казва Уотс пред The Post and Courier, добавяйки, че Крайп е колабирал само 15 минути след като е изпил енергийната напитка.

Американската агенция по храните и лекарствата (US Food and Drug Administration) препоръчва на възрастните да не консумират повече от 400 мг кофеин на ден, което е еквивалентно на четири или пет чаши кафе.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

Кофеинизъм – и вие ли сте от зависимите? >>>

 

 

На пресконференция в понеделник бащата на момчето заяви, че синът му е бил много внимателен по отношение на наркотиците и алкохола. "Не катастрофа отне живота му, а енергийна напитка", каза Шон Крайп.

Въпреки че енергийните напитки представляват само малък сегмент от производството на безалкохолни напитки, те са много популярни сред младите хора. Здравните експерти са загрижени заради високото съдържание на кофеин в напитките, което може да причини аритмия и да повиши кръвното налягане при младите хора.

Енергийните напитки могат да съдържат до 240 милиграма кофеин, според проучване на Consumer Reports от 2012 година. /АФП /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кофеин уби тийнеджър в САЩ".

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.