ЮНИ 23 Новини | ЗдравеОбнови

Искате да похапнете безплатно на обяд? Тогава се подгответе да се поизпотите с една HIIT тренировка

0 коментара0/5

В Лондон отвори врати първото кафене, в което ако искаш да обядваш без да плащаш... първо ще се наложи да се поизпотиш. В буквалния смисъл на думата.

Искате да похапнете безплатно на обяд? Тогава се подгответе да се поизпотите с една HIIT тренировка

"Run for your bun" - това е името на първото заведение в света, в което всяка безплатна хапка се печели с HIIT тренировка (Високо интензивна интервална кардио тренировка), която се извършва между 6 и 10 минути.

Времетраенето, както и последователността от упражнения се определят от избора на клиента от менюто.

В повечето случаи става дума за минута въртене на педалите на велоергометъра, последвана от едноминутно тичане на пътечката и за завършек по 60 секунди за напади, клекове, планкове и коремни преси. След изпълнението на модула, клиентът може да си почине, да хапне поръчаната си храна и да се върне енергизиран на работното си място.

Идеята за създаването на подобно "фитнес кафене" е на Дейвид Лойд. Целта на инициативата му е да покаже на хората, че спортът е възможен дори и в изпълненото с напрежение и служебни ангажименти ежедневие. Освен това той иска да покаже на хората, че спортът и правилното хранене вървят ръка за ръка и изключим ли едното, няма как да постигнем оптимални резултати по отношение на "фитнес"състоянието си. 

Още за: Лондон, обяд

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.