МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Искате да похапнете безплатно на обяд? Тогава се подгответе да се поизпотите с една HIIT тренировка

0 коментара0/5

В Лондон отвори врати първото кафене, в което ако искаш да обядваш без да плащаш... първо ще се наложи да се поизпотиш. В буквалния смисъл на думата.

Искате да похапнете безплатно на обяд? Тогава се подгответе да се поизпотите с една HIIT тренировка

"Run for your bun" - това е името на първото заведение в света, в което всяка безплатна хапка се печели с HIIT тренировка (Високо интензивна интервална кардио тренировка), която се извършва между 6 и 10 минути.

Времетраенето, както и последователността от упражнения се определят от избора на клиента от менюто.

В повечето случаи става дума за минута въртене на педалите на велоергометъра, последвана от едноминутно тичане на пътечката и за завършек по 60 секунди за напади, клекове, планкове и коремни преси. След изпълнението на модула, клиентът може да си почине, да хапне поръчаната си храна и да се върне енергизиран на работното си място.

Идеята за създаването на подобно "фитнес кафене" е на Дейвид Лойд. Целта на инициативата му е да покаже на хората, че спортът е възможен дори и в изпълненото с напрежение и служебни ангажименти ежедневие. Освен това той иска да покаже на хората, че спортът и правилното хранене вървят ръка за ръка и изключим ли едното, няма как да постигнем оптимални резултати по отношение на "фитнес"състоянието си. 

Още за: Лондон, обяд

Още от "Здраве"

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Учени създадоха формулата на добрия нощен сън

Британски изследователи създадоха формулата на добрия нощен сън, вземайки предвид умората на човека, прекараното време в леглото, удобството на матрака, броя на часовете им в будно състояние, шума, светлината, топлината и дебелината на завивката.