МАР 30 Новини | ЗдравеОбнови

Имплант от корал помага при артрит

0 коментара0/5

Малък имплант от корал може да помогне за възстановяването на коленните стави при артрит.

Имплант от корал помага при артрит
Имплант от корал помага при артрит © БГНЕС

Имплантът стимулира растежа на нов хрущял от стволови клетки, които могат да се превърнат в тъкан. Учените избрали корала, защото неговата структура наподобява човешките кости и осигурява добра "опора" за нов хрущял и кръвоносни съдове, които да се образуват в коляното.

Статистиката показва, че осем милиона души във Великобритания страдат от артрит в тежка и лека форма, което предизвиква разрушаване на хрущяла под въздействието на движение. С възрастта ставите се износват, като други рискови фактори за това са наднорменото тегло, генетичната предразположеност и спортни наранявания.

Все още не съществува лекарство, което да излекува този проблем и много от страдащите разчитат на противовъзпалителни обезболяващи, които да облекчат болката. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Имплант от корал помага при артрит".

Още от "Здраве"

Лондон иска да намали с 20% захарта, консумирана от деца

Лондон иска да намали с 20% захарта, консумирана от деца

Правителството на Великобритания въведе нови правила за производство на хранителни продукти, с които цели да намали с до 20% консумираната от деца захар.

Дозираният алкохол помага на сърцето

Дозираният алкохол помага на сърцето

Неотдавнашно изследване в което са участвали 1,9 млн. здрави възрастни британци показва, че една бира или чаша червено вино на ден може да бъде превантивна мярка срещу сърдечносъдовите заболявания.

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Защо е вредно да прекалявате със солта?

Прекомерната консумация на сол е свързана с честите събуждания през нощта с позиви за уриниране, откриха японски учени, цитирани от ВВС.