ЮНИ 27 Новини | ЗдравеОбнови

Горещият чай и рискът от него

0 коментара0/5

Някои навици могат да намалят риска от развитие на рак. Правилното хранене, редовните упражнения и дори кърменето може да допринесат за превенцията от различни видове рак.

Горещият чай и рискът от него

Експертите са категорични, че защитата е най-сигурният път към здравето. С редовна закуска риска от рак на хранопровода намалява с 20%. Тя е най-важното хранене и не трябва да съдържа много сладкиши или преработени мазнини. Плодовете, зеленчуците и продуктите, богати на фибри, са най-подходящи.

Вижте също: Лечебни чайове

Изследване показва, че 58% от хората пропускат закуската. А именно тя "събужда"метаболизма и помага за поддържането на нормално телесно тегло. Хората, които пропускат закуската са пет пъти по-застрашени от рак на хранопровода, отколкото тези, които се хранят, след като се събудят сутрин.

Вижте също: Кои са перфектните чайове за отслабване

Друга препоръка е да не консумирате много горещ чай, защото това също увеличава риска от рак на хранопровода. Изчакайте поне няколко минути преди да консумирате топлата напитка.

Учените обясняват, че честото пиене на горещи течности уврежда клетките на лигавицата на гърлото и хранопровода. Това увреждане може да доведе до злокачествена трансформация на клетките и развитие на рак. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Горещият чай и рискът от него".

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.