ЮНИ 24 Новини | ЗдравеОбнови

Гигантска египтянка отслабна в Индия с 242 килограма

От 0 коментара0/5

Египтянката Иман Ахмад Абдулати, която беше смятана за най-пълната жена в света, за два месеца лечение в Индия отслабна с 242 кг. и вече тежи само 260 кг.

Гигантска египтянка отслабна в Индия с 242 килограма
 © twitter

Известният индийски специалист по борба със затлъстяването д-р Лакдавала, който е лекуващ лекар на Иман, каза по телевизия Ен Ди Ти Ви, че скоростта, с която пациентката отслабва, е била изненада за всички.

36-годишната египтянка беше транспортирана в клиниката в индийския град Мумбай на 11 февруари, когато тежеше около 500 кг. На 7 март лекарите направиха на пациентката лапароскопска операция. При извършената гастректомия е била отстранена голяма част от стомаха й. Докато се подготвяше за интервенцията, Иман отслабна със 108 кг. благодарение на специална диета.

Д-р Лакдавала каза, че очакванията на лекарите са били Иман да отслабне още около 150 кг. за 6 месеца, но тя изпреварва прогнозите. Пациентката продължава да е на диета и провежда физиотерапия.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

 

Откриха шест типа хора с наднормено тегло >>>

 

 

Иман страда от две заболявания, които водят до свръх тегло, има и диабет, високо кръвно налягане, безсъние и други заболявания, предизвикани от теглото й. Освен всичко е претърпяла и инсулт.

Въпреки това лекарите са оптимисти и смятат, че при правилен курс на лечение Иман ще може да изпълни мечтата си – да започне да се движи самостоятелно. /ТАСС/

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.