ЮНИ 27 Новини | ЗдравеОбнови

Една от всеки пет тийнейджърки във Франция е прекалено слаба

От 0 коментара0/5

Почти всяко пето младо момиче във Франция е с телесно тегло под нормата, което представлява рязко увеличение и може да се превърне в нов здравен проблем сред подрастващите в страната.

Една от всеки пет тийнейджърки във Франция е прекалено слаба

Според актуално проучване на Френския институт за обществено здраве 19,6% от момичетата на възраст между 11 и 14 години през 2015 г. са прекалено слаби. Това представлява петкратно увеличение в сравнение с предходното десетилетие.

Във възрастовата група от 6 до 17 години процентите са 13 – увеличение с 8% за същия период.

Въпреки това Беноа Саланав от Института за обществено здраве предупреждава, че не трябва да се правят прибързани заключения от тези данни. „Нямаме обяснение – трябва да разгледаме въпроса по-дълбоко“, каза той, допълвайки, че в повечето случай на прекалено слаби момичета не става въпрос за патологичен проблеми или анорексия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 10 съвета за добър метаболизъм >>>

Въпреки това по думите му френските власти трябва да помислят за справяне с проблема във време, когато основният фокус на обществото е съсредоточен върху наднорменото тегло и затлъстяването.

Броят на хора със затлъстяване във Франция до голяма степен остава непроменен през последните десет години, като 17,2% от възрастните влизат в тази категория през 2015 г. в сравнение с 16,9% преди десетилетие. При хората с наднормено тегло също няма почти никаква промяна – сега са 49,3% в сравнение с 49% преди десет години.

Според доклада 3,9% от децата на възраст между 6 и 17 години страдат от затлъстяване, а 16,9% са с наднормено тегло.

Проучване на британското списание „The New England Journal of Medicine“ е установило, че в световен мащаб 107,7 млн. деца и 603,7 млн. възрастни страдат от затлъстяване. В същото време общо 2,2 млрд. души, или 30% от населението на планетата, са или затлъстели или с наднормено тегло в края на 2015 г. /АФП /

Още от "Здраве"

Болести според характера на хората

Болести според характера на хората

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек, смятат психолозите.

Принц Филип е приет в болница

Принц Филип е приет в болница

96-годишният принц Филип е приет в болница за лечение на инфекция, свързана с вече диагностицирано заболяване. Херцогът на Единбург е в добро състояние и няма поводи за тревога за здравето му, съобщават още от BBC.

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина дава надежда за успешна борба с високия холестерол

Ваксина, която намалява стойностите на холестерола, е показала добри резултати при тестове върху мишки, съобщават учени, които вече са започнали начални изпитания и върху хора.